... 7 belangrijke inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht - Mooie Mindset

7 belangrijke inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht

wet-van-aantrekkingskracht-inzichten-jess-boom

7 belangrijke inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht

Wie zich gaat verdiepen in de Wet van Aantrekkingskracht – ontdekt al snel: hoe meer je te weten komt, hoe meer vragen je krijgt. Ik vind deze universele wet heel interessant. Hij werkt altijd, maar door er bewust mee bezig te zijn en te weten hoe deze wet werkt kun je hem in jouw voordeel gebruiken. Zodat jij de beste versie van jezelf kunt zijn en jouw beste leven kunt leiden. Door zo veel mogelijk te weten te komen over de Wet van Aantrekkingskracht leer je beter manifesteren. Daarom deel ik in dit artikel 7 inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht die mij erg hebben geholpen om beter te manifesteren!

Lees ook: wat is manifesteren en hoe doe je dat? Een stappenplan!

7 belangrijke inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht

1. Onze mind is véél krachtiger dan wij beseffen

Onze mind en onze gedachten zijn erg krachtig. En ik denk dat veel mensen dat helemaal niet doorhebben.

“Everything we as human beings have created on this planet was essentially first created in our minds” (Sadghuru)  

Hoe bijzonder is het dat we met onze mind inderdaad alles kunnen creëren, zolang we maar geloven dat het mogelijk is? Dus ook alles wat jij in jouw leven wilt hebben. Natuurlijk komt het niet uit de lucht vallen. Je zult het regelmatig moeten visualiseren. Je zult actiestappen moeten zetten. Je zult ervoor moeten werken, want het wordt niet in je schoot geworpen. Maar als het iets wat jij écht verlangt voelt het helemaal niet als keihard werken. Dan vind je het heerlijk om met het proces bezig te zijn. Houd dus in gedachten dat onze minds heel krachtig zijn, op momenten dat je twijfelt aan dat wat jij wilt manifesteren.  

2. Jouw “why” is onwijs belangrijk

Jouw “why” is de drijfveer achter jouw manifestaties. Waarom wil je iets in jouw leven manifesteren?

Wil je bijvoorbeeld een leuke partner? Vraag jezelf dan af: waarom wil ik dit?

Wil je dit omdat die partner jou liefde gaat geven die je op dit moment mist? Dan komt jouw verlangen van een plek van twijfel, gebrek en angst. En het is nooit een goed idee om vanuit die negatieve emoties te manifesteren. Wat gebeurt er namelijk? De emotie waarmee jij focust op iets is allesbepalend voor de uitkomst; dat wat zich in jouw leven manifesteert.

Als jij op iets focust met positieve emoties zoals liefde, plezier, vrijheid, enthousiasme en dankbaarheid krijg jij méér van dat.   

Als jij op iets focust met negatieve emoties zoals twijfel, angst, jaloezie en onzekerheid krijg je méér van dat.

Wil jij een partner omdat jouw omgeving dat van jou verwacht? Dan komt dat verlangen niet vanuit jezelf, maar vanuit jouw ego. Jouw ego vindt het namelijk belangrijk wat andere mensen van jou vinden. Status is belangrijk voor het ego. In een samenleving waar het niet normaal is dat iemand 40 en alleenstaand is wil het ego niet bestempeld worden als “niet normaal”, dus vertelt jouw ego je dat jij een partner wilt hebben. Maar is dit wat jij écht wilt, als je naar jouw hart luistert? 

Wanneer je jouw “waarom” voor een manifestatie duidelijk hebt is het veel makkelijker om er positief op te blijven focussen.  

Meer geld is niet zozeer een drijfveer voor mij. Meer geld zodat ik schuldenvrij en zonder zorgen geld kan uitgeven – aan mezelf én anderen – vind ik WEL erg belangrijk

Een camper kopen is niet van jongs af aan een droom voor mij geweest. Het gevoel van vrijheid en avontuur – mijn kernwaarden – dat ik aan de camper koppel vind ik WEL erg belangrijk

In een nieuwe laptop investeren vind ik niet heel interessant. Sommige mensen zien het als een statusding, maar daar geef ik niks om. Ik vind het echter WEL belangrijk dat ik aan mijn klanten de beste content kan leveren en dat ik die efficiënt kan uitwerken op een goede laptop.   

Meer bezoekers op mijn websites zijn nietszeggend voor mij. Dat is immers een cijfertje zonder waarde. Het ego hangt er vaak een waarde aan. Wat ik WEL belangrijk vind is dat het aantoont dat ik meer mensen met mijn tips en expertise kan helpen. En dat is waarvoor ik die websites in de eerste plaats ben gestart. Dat is mijn missie.

De mogelijkheid om veel te reizen is erg belangrijk voor mij. Niet omdat ik graag landen van mijn lijstje kan afvinken en daarover kan opscheppen, maar (wederom) omdat reizen voor mij gelijkstaat aan vrijheid en avontuur – mijn kernwaarden. Daarbovenop draagt reizen veel bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Door jezelf open te stellen aan nieuwe mensen, nieuwe culturen en nieuwe omgevingen maak je gigantische stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling. En dat is WEL erg belangrijk voor mij.   

Bij alles wat ik graag wil manifesteren vraag ik mezelf dus af: waarom wil ik dit? Draagt het bij aan de beste versie van mezelf, de versie die haar beste leven leidt? Of doe ik dit omdat het interessant lijkt voor de buitenwereld? En is dit een verlangen van mijzelf of een verlangen van iemand anders – wat niet bij mij hoort en mij niet dient?

strand-en-zee-wet-van-aantrekkingskracht-inzichten

3. Sta open voor ALLE mogelijkheden om stappen te zetten naar jouw toekomstige situatie

We bepalen vaak of iets mogelijk of onmogelijk is op basis van ons verleden, onze eerdere ervaringen. Maar train jouw mind om open te staan voor alle mogelijkheden; alles is mogelijk. Er zijn namelijk ook veel mogelijkheden waar jij zelf nog helemaal niet aan had gedacht. Of mensen die jou kunnen helpen die je misschien nog niet eens hebt ontmoet. Laat je verrassen door het Universum en weet dat de mogelijkheden eindeloos zijn om te komen waar jij naartoe wilt gaan.   

Mensen vinden het lastig om in iets te geloven wat ze niet zelf hebben ervaren of hebben gezien. Ze geloven vaak pas dat ze iets kunnen op het moment dat ze het daadwerkelijk kunnen. Bij manifesteren werkt het andersom: jij vertelt jouw mind met volle overtuiging dat jij iets kunt of iets hebt. Denk aan die baan die jij zo tof vindt. Een liefdevolle partner. Een waardevolle cursus waarvoor je €2000 euro moet investeren. De kennis en vaardigheden om te beleggen. Dat fijne huisje in het bos waar jij je kunt terugtrekken van het stadsleven. Die droomvakantie naar Costa Rica. Die geweldige, maar dure apparatuur voor jouw fotostudio. Ga zo maar door. Jouw mind gaat vervolgens (creatieve) mogelijkheden zoeken om daar te komen en dat realiteit te maken. Maar dat doet jouw mind alleen als jij 100% overtuigd bent dat jij dat kunt doen of hebben. En dat vergt training, want we zijn helemaal niet gewend om op die manier te denken.  

Voorbeeld 1

Denk maar eens na: vraag aan iemand in een sociale huurwoning met een slecht betaalde baan of het mogelijk is om in die prachtige villa te wonen. Veel mensen zullen waarschijnlijk antwoorden dat dat niet mogelijk is. Ze denken vanuit hun huidige situatie en sluiten zich af voor alle mogelijkheden die hen daar kunnen brengen. Maar vraag nu eens de mensen die in een villa NAAST die villa wonen of het mogelijk is om in die prachtige villa te gaan wonen. Zij zullen waarschijnlijk zeggen dat er genoeg mogelijkheden zijn om aan geld en middelen te komen om daar in te trekken. Zij hebben immers gezien dat het kan. En als een ander het kan, kan jij het ook. 

Voorbeeld 2

Vraag aan iemand in de bijstand of het mogelijk is om een miljonair te zijn en diegene zal jou waarschijnlijk voor gek verklaren. Maar een miljonair zal jou mogelijkheden en ideeën aanreiken zodat jij óók miljonair kunt worden. En nu kun je denken: ja, maar dat is makkelijk denken als je een miljonair bent. Maar diegene is waarschijnlijk niet altijd miljonair geweest. Waarom is hij wel succesvol en veel anderen niet? Dat zit hem in de focus op de toekomst: hij geloofde dat hij miljonair kon worden. Hij zag zijn huidige situatie, maar hij zag vooral zijn toekomstige situatie voor zich. Hij zette stappen om die toekomstige zelf te zijn. Hij wist dat hij daar niet binnen één dag zal zijn, maar iedere stap die hij naar zijn toekomstige zelf zet is een stap dichter bij zijn doel.     

Extra tip: een boek dat mij ont-zet-tend heeft geholpen met het trainen van een succes mindset is The Magic of Thinking Big van David J. Schwartz. Aanrader!

4. Focus op het “wat”, niet op de “hoe”

Dit klinkt zó gemakkelijk en dit is tegelijkertijd waar het vaak misgaat als mensen willen manifesteren. Ik heb me hier ook ZO vaak schuldig aan gemaakt. En af en toe nog steeds. Jouw “wat” is hetgeen wat je wilt manifesteren in jouw leven. De “hoe” zijn de stappen om daar te komen.

En nu ga ik iets heel belangrijks zeggen als het gaat om succesvol en bewust manifesteren: jij moet NIET te veel nadenken over die stappen en hoe jij bij jouw einddoel gaat komen. Jij focust enkel op jouw manifestatie: het “einddoel”, het “wat”.

Die stappen komen namelijk heel gemakkelijk tot je als jij op dezelfde frequentie zit als jouw manifestatie (jouw verlangen). Deze stappen worden inspired actions genoemd. Vertrouw erop dat die stappen tot je gaan komen als jij met een positieve energie en positieve gedachtes focust op jouw manifestatie.

Belangrijk!

Manifesteren is dus NIET alleen maar focussen op jouw “wat” en hopen dat het eraan komt. Dit is ook iets waar het vaak fout gaat bij mensen die willen leren manifesteren. Ze denken dat ze eenmaal een wens doen; alsof je de kaarsjes van een verjaardagstaart uitblaast. En dat je dan maar moet wachten tot het naar jou komt. Nee! Jij zult dingen moeten doen om die manifestatie te realiseren. Je zult wel degelijk stappen moeten zetten. Maar vertrouw erop dat die stappen tot je komen als jij op jouw “wat” focust met een positieve energie en met vertrouwen dat je bij jouw “wat” gaat komen. Je hoeft nog niet de hele route ernaartoe uit te stippelen. Je mag stap voor stap kijken hoe jij weer verder kunt gaan.

Hoe focus je op jouw “wat” & hoe krijg je dan die inspired actions?

Je gaat dus niet actief brainstormen hoe je bij die wat komt. Je gaat je enkel focussen op het wat met alle positieve gedachtes en emoties die je daaraan wilt koppelen. Want als je dat doet, dan krijg je inspiratie. Dan krijg je interessante inzichten. Misschien voelen ze op dat moment helemaal niet logisch, maar doe ze toch. Als je achteraf de stippen met elkaar verbindt zul je zien dat het allemaal klopt.

Dit was voor mij echt een andere manier van denken. Want ik houd ervan om te brainstormen en ideeën uit te werken. Maar bij manifesteren is het wel belangrijk dat die ideeën en inzichten voortkomen uit een plek van creatie, rust en overvloed, niet vanuit een plek van angst of gebrek.

Voorbeeld 1

Zo’n manifestatie kan iets kleins zijn, voor vandaag. Als ik vandaag bijvoorbeeld een online workshop geef is mijn manifestatie dat deze succesvol en met goede techniek verloopt. Het Universum vindt het soms leuk om met je te spelen, je te testen en wat onverwachte situaties te geven. Zo hield ik een keer een online workshop in een co-working, zodat alles goed zou werken. 2 minuten voordat we zouden starten viel mijn laptop ineens uit en startte niet meer op. Een paar seconden schoot ik in de stress, maar al snel zei ik tegen mezelf: het komt allemaal goed. Zodra ik mijn energie verschoof van negatief (angst en stress) naar positief (vertrouwen en optimisme) kreeg ik een inzicht: sluit de computer aan op een ander stopcontact (de inspired action). En raad eens? Precies op het moment dat ik wilde starten deed alles het weer. Ik zie dit soort momenten als een test of een reminder van het Universum dat ik er ALTIJD op mag vertrouwen dat het goedkomt.

Voorbeeld 2

Het kunnen ook grote manifestaties zijn. Belangrijk is om te onthouden dat grote manifestaties niet in één dag in jouw leven verschijnen. Je hebt vaak nog heel wat tussenstappen te zetten om optimaal van jouw manifestatie te genieten. Laat ik mijn camper als voorbeeld nemen. Ik speel al jaren met het idee om een camper aan te schaffen. Ik wil (nog) niet investeren in een huis, maar een huis op wieltjes spreekt me wel erg aan. Een plek van en voor mijzelf, dat ik toch kan verplaatsen. Natuurlijk zou het onwijs tof zijn als die camper morgen voor mijn neus zou staan. En toch ben ik er ook helemaal oké mee dat die er nog niet is. Waarom? Bijvoorbeeld hierom:

– Ik vind bijvoorbeeld dat ik nog meer stappen mag zetten om mijn (financiële) administratie op orde te hebben. Waar gaat die auto bijvoorbeeld ingeschreven staan? Wat is mogelijk en wat is voordelig? Hoe zit het met mijn camper als ik mezelf zou uitschrijven uit Nederland? Wat zou ik maandelijks kwijt zijn aan de camper, ook als ik geen gebruik van maak? Wat is de gunstigste tijd om er een aan te schaffen en waar moet ik op letten bij de aanschaf? Wat voor een verzekering heb je nodig voor mijn situatie? Enzovoorts.

– Ook wil ik het beste van het beste voor mezelf. Ik wil tot in detail kunnen visualiseren wat voor een soort camper ik wil hebben. Daar is research voor nodig en daar wil ik uitgebreid de tijd voor hebben. Welke merken zijn populair? Waar moet de camper aan voldoen? Ik ken mensen met een omgebouwde Volkswagenbus en dat is hartstikke leuk, maar ik wil iets dat ik meer tot een thuis kan ombouwen. Ik wil bijvoorbeeld een toilet, aangezien ik ’s nachts minstens 1 keer wakker wordt om te plassen. Daarvoor wil ik niet constant buiten de auto hoeven plassen. Dat is prima voor een meerdaagse wandeltocht, maar niet voor mijn nieuwe ‘thuis’. Ik wil een extra zitruimte, zodat mensen niet hutjemutje op elkaars schoot zitten als ze mij bezoeken en meereizen met de camper. 

– De camper die ik vooralsnog voor ogen zie kost geld. En dat geld heb ik er met liefde voor over, maar dat moet ik wel bij elkaar sparen. Sparen is nooit mijn sterkste kant geweest. Ik ben erg goed in het aantrekken van geld, maar ik geef het ook weer erg graag uit (aan mezelf en anderen). Voordat ik die camper dus daadwerkelijk in mijn realiteit zal zien zal ik eerst nog meer moeten groeien in mijn money mindset rondom het thema sparen. Dat vergt een andere manier van denken en het kost simpelweg tijd om die manier van denken te veranderen.     

En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Ik weet dat die camper in mijn leven komt, maar ik weet ook dat ik eerst nog wat inzichten en lessen nodig heb voordat ik écht optimaal van die manifestatie kan genieten. Maar bijna dagelijks manifesteren zich kleine stappen in mijn leven om daar uiteindelijk te komen. Dat kan bijvoorbeeld door een prachtige camper tegen te komen op straat. Ik maak er een foto van, zoek het merk uit en dat draagt dan weer bij mijn research. Maar ook inspiratie op Instagram en Pinterest komt precies op de momenten dat ik met positieve emoties focus op mijn “wat”: mijn camper. Of ik krijg een uitnodiging voor een camperbeurs in mijn email. Dat zijn allemaal tekenen van het Universum dat ik op de juiste weg ben richting mijn manifestatie. Het is belangrijk om geen druk op jouw manifestatie te leggen. Zo van: het moet er NU zijn, want anders ben ik niet gelukkig. Dat werkt juist averechts, maar daarover meer in inzicht nummer 5 (hieronder).   

Voorbeeld 3

Ik manifesteer ook regelmatig geld. Dat kan dan een heel concreet bedrag zijn, bijvoorbeeld €100 euro. Een van mijn favoriete affirmaties is: geld komt naar mij toe vanuit verwachte én onverwachte bronnen. Dankzij deze affirmatie sta ik open voor alle mogelijkheden die het Universum voor mij in petto heeft.

Natuurlijk weet ik dat er bepaalde facturen betaald worden en dat er bepaalde inkomsten binnenkomen op mijn rekening. Maar ik ontvang dus ook regelmatig geld vanuit onverwachte bronnen. Denk aan belastingteruggave, onverwacht geld dat mijn moeder overmaakt als een cadeautje en zelfs geld dat ik op straat vind.

Maar geld is energie en daarom zie ik het ook in andere vormen in mijn leven manifesteren. Een vriendin die me trakteert op een lekker diner of een kop koffie voor mij betaalt. Een kortingsbon voor mijn favoriete shampoo die ik van plan was om te kopen of onverwachte kassakorting. Of een cadeaubon voor mijn favoriete winkel die ik in een oude tas of doos terugvindt. Het kan op de meest bijzondere manieren in jouw leven verschijnen, als jij ervoor openstaat én een goede relatie met geld hebt. Ik heb de afgelopen jaren veel tijd, energie en geld gestoken in het verbeteren van mijn relatie met geld, oftewel mijn money mindset.

Zie het Universum als jouw navigatiesysteem

Ik ben lid van de High Vibes community van Willemijn Welten. En er is één uitspraak van haar die mij ZO goed is bijgebleven. Die mijn manier van manifesteren zo veel makkelijker heeft gemaakt. Het Universum is namelijk als een navigatiesysteem. Jij vertelt waar je naartoe wilt gaan (jouw “wat”), het navigatiesysteem zoekt wel uit hoe jij hiernaartoe gaat. Of je links of rechts af moet slaan. Als jij een adres invoert in jouw navigatiesysteem weet je ook nog niet hoe de route exact gaat zijn: je vertrouwt erop dat het navigatiesysteem wel weet hoe jij bij jouw eindbestemming komt. Misschien zie jij de hele route nog niet voor ogen. Misschien zijn sommige keuzes tijdens het navigeren op dit moment niet logisch voor jou. Dat maakt niets uit. Vertrouw erop dat jij de juiste weg volgt en dat je jouw eindbestemming bereikt. Sta open voor alle mogelijkheden onderweg en blijf op die eindbestemming focussen. 

tulpen-wet-van-aantrekkingskracht

5. Geef jouw manifestaties géén deadline

Als jij dingen wilt manifesteren zul je er 100% overtuigd van moeten zijn dat datgene van jou is, dat jij iets gaat zijn of gaat hebben. Die volle overtuiging dat het eraan komt zorgt ervoor dat je alle weerstand rondom jouw manifestatie loslaat. Het maakt niet uit wannéér het komt: je wéét dat het eraan komt, op het best mogelijke moment. In het Engels heet dit met een mooi woord “divine timing”. Het Universum weet het beste wanneer iets zich in jouw leven moet manifesteren en op jouw pad komt. Vertrouw daarop. Misschien heb je nog wel een les te leren zodat jij optimaal kunt genieten van jouw manifestatie. Ga dus niet de betweter uithangen door te zeggen dat JIJ het beste weet wanneer iets zich in jouw leven moet manifesteren. Wees geen betweter en geef jouw manifestatie géén deadline.  

En nog iets: de reis naar het realiseren van jouw manifestatie is minstens zo interessant. Want daar zit het groeiproces, daar vind je de nieuwe inzichten en leer je meer over jezelf. Als je jouw manifestatie eenmaal hebt ben je natuurlijk erg gelukkig en dankbaar. Maar je zult ook merken dat wanneer jouw manifestatie er eenmaal is dat je al snel weer op iets nieuws gaat focussen. Dat je iets nieuws wilt gaan manifesteren. Je wilt immers blijven groeien en nieuwe stappen zetten om de beste versie van jezelf te zijn.     

6. Jouw onderbewustzijn weet niet het verschil tussen fantasie en werkelijkheid

Visualiseren is een van de sterkste tools om te manifesteren. Een van mijn belangrijkste inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht is: jouw onderbewustzijn kent niet het verschil tussen fantasie en werkelijkheid. Visualiseren is niets meer dan een bepaalde situatie voor je zien en dat verhaal steeds opnieuw afspelen in je hoofd IN EEN HOGE FREQUENTIE. Door regelmatig te visualiseren en aan jouw manifestatie te denken met positieve emoties gaat jouw onderbewustzijn het als realiteit zien.

Dus zolang jij ervan overtuigd bent dat je al in die realiteit leeft, komt het manifesteren vanzelf. Jij en jouw manifestatie zitten namelijk op dezelfde frequentie. Visualiseren kun je op allerlei manieren doen. Denk aan:

Het creëren van een vision board met al jouw manifestaties en affirmaties erop

Pinterest borden aanmaken voor jouw manifestaties

Een meditatie of begeleide visualisatie voor jouw manifestatie

Dagdromen. Laat je gedachten afdwalen en kijk waar ze naartoe gaan! 

7. Zet jouw manifestatie niet op een voetstuk

Soms willen we iets ZO ontzettend graag in ons leven manifesteren dat we het op een voetstuk plaatsen. We vinden iemand geweldig; zo geweldig dat we ons bijna niet kunnen voorstellen dat diegene met ons samen zou willen zijn. Je wilt héél graag een Michelinrestaurant bezoeken, maar je denkt dat daar alleen de rijkste mensen binnenkomen. Je wilt ontzettend graag naar Fiji op vakantie, maar je denkt dat dat alleen voor de mensen met veel geluk is weggelegd. Je wilt presentator worden, maar je denkt dat dat alleen voor de slimste en meest vaardige mensen in het land is weggelegd.

Door iets of iemand op een voetstuk te plaatsen creëer je afstand tussen jou en de manifestatie. Juist door het zo op te hemelen vertel je aan het Universum en aan jouw onderbewustzijn: hé, dit is iets wat ik heel graag wil maar ik geloof niet dat ik het kan hebben. En als jij niet in jouw manifestatie gelooft zal het niet jouw realiteit worden.

Misschien helpen de volgende overtuigingen jou om te geloven dat al jouw manifestaties werkelijkheid kunnen worden:

– Mensen zijn uiteindelijk ook maar mensen met goede en slechte eigenschappen. Hemel jij de eigenschappen van een ander op? Bijvoorbeeld andere ondernemers, een potentiële partner, een goede vriend? Kijk dan eens naar jouw eigen goede eigenschappen. Schrijf er minstens 10 op. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan aan mensen in jouw omgeving om feedback. Je zult soms verrassende antwoorden krijgen als je aan familie, vrienden en collega’s vraagt om 3 eigenschappen die ze aan jou waarderen. Soms zijn dit eigenschappen die anderen in jou zien waar jij zelf helemaal niet bewust van bent.   

– Ik heb héél veel gereisd en andere reizigers ontmoet. En één ding is mij duidelijk geworden: als jij de wereld wilt ontdekken kan dat. Waar een wil is, is een weg. Veel mensen zullen gelijk klagen dat ze niet genoeg geld hebben om te reizen. Allereerst: kijk eens waar jij je geld momenteel aan uitgeeft. Krijg inzicht in jouw inkomsten en uitgaven. Is er een manier hoe jij maandelijks wat zou kunnen sparen? Ten tweede: er zijn héél veel manieren om te reizen. Ik ken mensen uit de armste landen ter wereld die zó veel van de wereld hebben gezien. Ze liften om zich te verplaatsen, doen vrijwilligerswerk in accommodaties in ruil voor gratis onderdak (en soms ook eten), ze zijn vindingrijk in het vinden van werk onderweg. Ik vind het prachtig om te zien dat mensen uit landen zoals Colombia, Indonesië en Oekraïne vindingrijk genoeg zijn om te reizen. Veel van hen hebben minder kansen dan de gemiddelde West-Europeaan, maar focussen veel meer op hun mogelijkheden en kansen.

– Misschien is er een activiteit wat je héél graag wilt doen, maar je denkt dat je daar het geld niet voor hebt. Bijvoorbeeld een Michelinrestaurant bezoeken. Wist je dat mijn zusje in een Michelinrestaurant heeft gegeten? Haar vriend kreeg een cadeaubon voor dit restaurant van zijn werk en op die manier genoten zij van een 12-gangendiner inclusief passende wijnen. Of misschien wil jij een opleiding Fotografie volgen, maar vind je het te duur. Wist je dat je veel cursussen ook in termijnen kunt betalen? Je hoeft niet in één keer te betalen als het voor jouw financiële situatie handiger is om in termijnen te betalen. Of misschien wil jij een dure wellness spa bezoeken, maar wil je niet de volle prijs betalen. Je zult versteld staan hoe veel manieren er zijn om alsnog korting te ontvangen voor pretparken en activiteiten. Zoek eens op websites zoals Social Deals. Kijk eens of er een korting te verkrijgen is als jij je op de nieuwsbrief van zo’n bedrijf aanmeldt. Er zijn veel meer manieren om kortingen te krijgen dan dat je nu misschien denkt.

Lees ook: Wet van Aantrekking – 11 inspiratiebronnen om meer hierover te leren

Ik zou nog véél inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht met je kunnen delen, maar laten we dat voor een andere keer bewaren. Welk inzicht vind jij het meest interessant? Of wil jij graag een manifestatie delen of een ander inzicht delen? Laat het mij en andere lezers weten via de reacties hieronder!  

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie