... Wet van Aantrekking: 11 inspiratiebronnen om meer hierover te leren - Mooie Mindset

Wet van Aantrekking: 11 inspiratiebronnen om meer hierover te leren

Wet-van-Aantrekking-inspiratiebronnen

Wet van Aantrekking: 11 inspiratiebronnen om meer hierover te leren

Alles wat jij in je leven hebt, is iets waar jij aandacht aan hebt gegeven. Dit heet de Wet van Aantrekking. Of je er nou in gelooft of niet: het werkt hetzelfde als de Wet van Zwaartekracht. Je ziet het niet, maar het werkt wel. Dankzij de Wet van Aantrekking trek jij dus meer aan van wat voor energie jij zendt, waar jij op focust. Dat doe je door te manifesteren. Manifesteren klinkt voor veel mensen zweverig en iets waar alleen “spirituele hippies” zich mee bezighouden. Maar niets is minder waar: iedereen manifesteert de hele dag door. De meeste mensen manifesteren echter onbewust. Ze zijn niet bewust bezig met waar ze op focussen – de goede en de slechte dingen in hun leven. Wil jij meer positieve, leuke, toffe dingen in jouw leven aantrekken? In deze blog deel ik inspirerende mensen die jouw helpen om jouw diepste verlangens te leren manifesteren en meer te leren over de Wet van Aantrekking.    

Lees ook: 7 belangrijke inzichten over de Wet van Aantrekkingskracht

Wat is manifesteren?

Manifesteren, wat is dat eigenlijk? Als je het woord “manifesteren” opzoekt in het woordenboek komen er antwoorden zoals “zichtbaar worden”, “openbaren” en “waarneembaar worden”. Simpel uitgelegd betekent het dat jij alles aantrekt wat jij gelooft en waar jij op focust. Dat wat jij gelooft geef je aandacht. En dat wat je aandacht geeft, groeit. Dit wordt de Wet van Aantrekking genoemd, in het Engels the Law of Attraction.  

Voorbeeld 1

Jij wilt heel graag een nieuwe auto: laten we zeggen een rode Mazda Vision Coupe. Dan focus jij je daar de komende tijd op. Ineens zie jij overal Mazda auto’s rondrijden en kom je op weg naar de supermarkt ineens een Mazda dealer tegen. Die was jou nog niet eerder opgevallen. De Mazda dealer was daar echter altijd al, maar omdat jouw focus nu op Mazda auto’s ligt valt het nu pas op. We hebben zó veel indrukken, dat ons brein het niet allemaal kan verwerken. Daarom gebruikt ons brein een filter en focust het vooral op de dingen waar jij in jouw gedachten aandacht aan geeft.

Voorbeeld 2

Geloof jij dat je hard moet werken om veel geld te verdienen? Dat kan jouw eigen overtuiging zijn, maar die overtuiging kun je ook van kinds af aan van je ouders en leraren hebben. Of van vrienden of een relatiepartner. Jarenlang vertel jij jezelf dus onbewust dat je hard moet werken om veel geld te verdienen – een andere manier om veel geld te verdienen bestaat er niet. Omdat dit jouw waarheid is zal er niets veranderen: jij zult altijd hard werken om veel geld te kunnen verdienen. Pas als jij je bewust bent van dit denkpatroon kun je het gaan doorbreken. Hoe vaker je tegen jezelf zegt dat geld makkelijk naar jou toe komt, hoe meer je dit ook gaat aantrekken. Je mag geld verdienen op een relaxte manier, je mag geld verdienen met werk dat leuk en makkelijk is voor jou.

Lees ook: wat is manifesteren en hoe doe je dat? Een stappenplan!

Het grappige is dat we de hele dag, vaak onbewust, manifesteren. Dus eigenlijk hoeven we het niet te leren. Wat we wel kunnen leren? Bewust manifesteren. Mensen schijnen zo’n 6000 gedachten per dag te hebben. Dat zijn dus meer dan 4 gedachtes per MINUUT! En als jij ervoor zorgt dat die gedachten (grotendeels) positief zijn, ga je meer positieve dingen in jouw leven aantrekken. 

Gedachten, emoties en dus ook manifestaties zijn energie

Gedachten, emoties en manifestaties zijn energie. Wij mensen zijn energie. Alles is energie. En energie verplaatst zich door middel van vibraties. Het Engelse woord “emotion” betekent eigenlijk “energy in motion“: energie in beweging.`Emoties kunnen dus een hoge vibratie (plezier, dankbaarheid, liefde) of een lage vibratie (twijfel, boosheid, angst) hebben. Zie jezelf als een magneet: als je bang bent om geld te verliezen zendt je al die negatieve vibraties rondom geld het universum in. En dat krijg je vervolgens ook weer terug. Ineens komt er een onverwachte rekening in de brievenbus. Een cadeaubon is verlopen. Je portemonnee wordt gestolen. Doordat je aan geld denkt en daar al die negatieve emoties aan koppelt krijg je daar meer van terug. Het klinkt lullig hè? Maar dat is dus wel hoe de Wet van Aantrekking werkt. En het werkt altijd, voor iedereen.

Het goede nieuws is dat je dus ook kunt leren om goede gedachtes en emoties met hoge vibraties het universum in kunt sturen. Het gaat je leven een stuk leuker en gemakkelijker maken. Je moet er alleen wel aan werken, het gaat niet zomaar gebeuren.

Wat kun je doen om die positieve gedachten en emoties te versterken?

Net zoals dat je een work out inplant om je lichaam fit te houden kun je ook een mentale work out inplannen. Mediteren helpt goed om rust in je geest te creëren. Positieve affirmaties opschrijven en herhalen (zinnen die jouw waarheid versterken) is ook een goede manier om bewust te leren manifesteren. Soms betekent dit dat ik op een dag 1 uur lang bezig ben met positieve affirmaties opschrijven en herhalen. Jaarlijks maak ik een vision board om mijn verlangens voor de komende tijd visueel te maken. En tot slot lees en luister ik veel tips van mensen die inspireren rondom de thema’s manifesteren en de Wet van Aantrekking.  

Wet van Aantrekking: mijn inspiratiebronnen om hier meer over te leren!

1. Michael Pilarczyk

Michael is niet alleen de oprichter van mijn favoriete meditatieapp Meditation Moments, maar heeft ook een podcast genaamd Leef Je Mooiste Leven. Ik vind Michael zo’n fijne, relaxte energie hebben en het is heerlijk om naar zijn rustgevende stem te luisteren. Als jij je meer wilt bezighouden met geluk, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit dan is Michael zeker een inspiratiebron. In de Meditation Moments app vind je als Premiumgebruiker bovendien de audioboeken van Master Your Mindset en Think And Grow Rich. Dit zijn boeken die zeker interessant zijn als je meer wilt weten over leren manifesteren.   

2. Kim Munnecom

Kim wordt ook wel de Queen of Manifestation genoemd. Heb je het over leren manifesteren, dan heb je het over Kim. Ik denk dat Kim voor mij de eerste persoon was die mij bewust aan de slag liet gaan met the Law of Attraction, oftewel de Wet van Aantrekking. Ze heeft een online programma genaamd Law of Attraction Mastery, maar deelt ook al onwijs veel tips en inspiratie via haar podcast Kim Munnecom. En ook op haar website vind je heel wat interessante blogartikelen over het leren manifesteren van jouw diepste verlangens.  

3. Dzanella Tihic

Toegegeven: ik moest eerst even wennen aan de energie van Dzanella. Want wat een energie heeft deze vrouw zeg! Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wat schreeuwerig kan overkomen, maar geloof me: Dzanella deelt ONWIJS veel goede tips als het gaat over leren manifesteren. Ze heeft een no nonsense mentaliteit, dus er is geen ruimte voor excuses dat je geen tijd hebt om te mediteren, dat je geen energie hebt om te manifesteren. Ik volg haar vooral op Instagram, waar ze wekelijks ook live komt om tips te delen, vragen te beantwoorden en high vibes te delen. Als je een stok achter de deur nodig hebt om met manifesteren aan de slag te gaan is haar online programma denk ik echt iets voor jou.

4. Willemijn Welten

Ik kwam Willemijn online tegen toen ik meer aan de slag ging met mijn money mindset. Ik wilde graag een begeleide meditatie over geld beluisteren, maar ik kon bijna alleen maar Engelstalige meditaties vinden. En de affirmaties komen in het Nederlands toch nét iets beter binnen. De gratis money mindset meditatie van Willemijn kwam daarom als geroepen en inmiddels volg ik haar ook op Instagram voor leuke anekdotes en tips. Willemijn heeft ook meerdere cursussen over leren manifesteren. Bijvoorbeeld met de focus op liefde (Romantisch Manifesteren) of op geld (Moneyfesteren). Ze deelt niet alleen theorie, maar ook praktische tips zodat jij er direct mee aan de slag kunt gaan. Ik zit sinds 2021 ook bij haar Leren Manifesteren Membership, waarbij ze maandelijks praktische informatie, opdrachten én live sessies met meditaties deelt. Bovendien leer je andere ambitieuze, gelijkgestemde mensen kennen. De inzichten die ik dankzij Willemijn heb opgedaan zijn veel meer waard dan de €21 euro die je per maand betaalt voor het membership. Echt een aanrader!

5. Anne Neijnens

Anne is hypnose coach en helpt ondernemers om écht in hun kracht te gaan staan. Dat doet ze door transformaties in het bewuste én onderbewuste te maken. Daarnaast deelt ze dagelijks leuke Instagram Stories over persoonlijke ontwikkeling en geluk. Iedere keer als ze op mijn scherm verschijnt word ik vrolijk, want Anne deelt zo’n fijne en vrolijke energie! Anne en ik leerden elkaar in 2019 kennen, toen ze mij uitnodigde voor een co-living retraite in Nederland. Samen met Anne en andere ondernemers leefde ik een week lang samen en focusten we op blokkades, kansen en ontwikkelingen op zowel business als persoonlijk vlak. Maandelijks stuurt ze een hypnose per mail, die steeds weer op een ander thema focust. Daarnaast biedt ze ook meer persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld via haar 1-op-1-sessies en de Mastermind groepen die ze samen met Stéphanie Smolders organiseert.

6. Aaron Doughty

In deze lijst met inspiratiebronnen staan voornamelijk Nederlandse mensen. Ik houd van de Nederlandse nuchterheid rondom spiritualiteit. Amerikanen hebben soms een over the top energie waar ik minder mee resoneer. Toch wil ik ook een paar Amerikaanse inspiratiebronnen voor de Wet van Aantrekking noemen. Een van mijn favoriete mensen is Aaron Doughty. Aaron heeft een YouTubekanaal en deelt onwijs veel video’s over de Wet van Aantrekking, manifesteren en visualiseren. Hij is niet alleen heel leuk om op het scherm te zien (want boy, wat is deze gast knap!), hij deelt ook veel praktische tips en achtergrondverhalen achter theorieën. Daarnaast deelt hij ook veel anekdotes en eigen ervaringen met de Wet van Aantrekking, zodat je al snel een persoonlijke band met hem opbouwt.

7. Manifestation Babe

Kathrin Zenkina is zo’n heerlijk mens. Toen ik haar voor de eerste keer zag dacht ik: weer zo’n klassiek voorbeeld van een hysterische Amerikaanse influencer. Maar zodra ik een paar van haar video’s op Instagram bekeek werd ik fan. Kathrin weet ONWIJS veel van de Wet van Aantrekking. Ze houdt regelmatig mini-cursussen via Instagram over de Law of Manifestation, waardoor je in een paar dagen tijd (weer) helemaal zin hebt om met dingen aan de slag te gaan. Ze heeft een fijne go-getters energie en iedere keer als ik haar zie denk ik weer: IK ben verantwoordelijk voor mijn leven en alles wat ik in mijn leven ervaar. Ik volg haar vooral via Instagram, maar ook haar podcast is een aanrader om te luisteren.

8. Master Sri Akarshana

Eric – oftewel Master Sri Akarshana – is een van mijn favoriete YouTubers (ook Vissen, yay!) die veel informatie deelt over de Wet van Aantrekking. Het is een fijne combinatie van video’s met praktische tips en opdrachten én video’s met een mooie, inspirerende boodschap. Hij noemt zichzelf ook wel eens de Yogi met de Lamborghini. Hij laat namelijk zien dat spiritualiteit en aardse zaken zoals geld en comfort prima samen gaan. Hij plaats bijna iedere dag een video, dus je hebt genoeg video’s die je kunt bekijken! Eric heeft me al zo veel mooie inzichten opgeleverd en hij heeft zo’n fijne, inspirerende energie. Die mag dus niet in dit lijstje ontbreken!

9. Mary Kate van MKmagicmindset

Ik zei net al dat ik Amerikanen soms zo overdreven en aanwezig kan vinden. Gelukkig is Mary Kate het tegenovergestelde: een oase van rust in het chaotische YouTubersland. Ze deelt allerlei oefeningen die je kunt uitproberen als je met het manifesteren wilt oefenen. Want je zult zien: hoe meer je het gaat doen en resultaten gaat zien, hoe meer je het gaat geloven. En hoe sneller je vervolgens dus weer mooie dingen in je leven kunt manifesteren. Voor iedereen die manifesteren en de Wet van Aantrekking maar zweverig vindt is Mary Kate echt een aanrader om te volgen. Ze deelt haar informatie namelijk op een inspirerende, maar nuchtere manier. Ik volg Mary Kate vooral via haar video’s op YouTube, maar ze heeft ook een website genaamd MKmagicmindset.

10. Jeanet Bathoorn

Nog even een nuchtere Nederlander in dit rijtje: Jeanet Bathoorn. Jeanet is Vrijheidsondernemer en weet onwijs veel over het ontdekken en aanpassen van money mindset. Oftewel de manier hoe jij naar geld kijkt en ermee omgaat. Ze heeft allerlei boeken geschreven rondom ondernemen en money mindset, maar ik zou je aanraden om eerst haar gratis Geld Archetypen-test te doen. Deze test heeft mij zo veel inzicht gegeven over de natuurlijke manier hoe ik met geld omga – en wat dus ook mijn krachten en mijn valkuilen zijn. Bewustwording is de eerste stap als je wilt leren manifesteren. Je moet namelijk wel weten wat voor overtuigingen er in jouw onderbewuste zijn opgeslagen rondom onderwerpen zoals liefde, geld en werk. Jeanet houdt ook online mastermind groepen, die absoluut voor doorbraken zorgen als je daarvoor open staat.

11. Life by Lucie

Lucie is alleen al geweldig om te volgen als je van Britse accenten houdt. Ik vind het heerlijk om haar te horen praten over de Wet van Aantrekking en haar persoonlijke ervaringen. Lucie doet als ondernemer verschillende dingen, maar haar YouTubekanaal Life by Lucie is een aanrader als je meer wilt leren over persoonlijke ontwikkeling. Ze deelt tips, informatie en anekdotes zodat jij bewust met manifesteren en de Wet van Aantrekking bezig leert te zijn. Ze is een groot fan van scripting (een vorm van visualiseren waarbij je jouw intenties opschrijft alsof het al realiteit is).

Lees ook: 5 signalen dat jouw manifestatie komt – zo blijf jij vertrouwen houden

Dit zijn mijn inspiratiebronnen als je meer wilt leren over manifesteren en de Wet van Aantrekking. Deze mensen zijn stuk voor stuk onwijs leuk om te volgen en ik denk dat ze je jou allemaal iets bijzonders kunnen leren. Wie is jouw insipratiebron op het gebied van Law of Attraction? Laat het mij en andere lezers weten via de reacties hieronder!

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie