... Online yoga: 7 fijne yoga apps & YouTubekanalen - Mooie Mindset

Online yoga: 7 fijne yoga apps & YouTubekanalen

online-yoga-jessica-voor-kasteel

Online yoga: 7 fijne yoga apps & YouTubekanalen

Ik vind het heerlijk om een yoga les te volgen, maar als je constant op reis bent is dat niet altijd gemakkelijk in te plannen. Om yoga toch wat meer in mijn dagelijkse routine te brengen volg ik daarom veel online yoga lessen. Op die manier kun je waar en wanneer je maar wilt yoga doen! In deze blog deel ik mijn favoriete tools voor online yoga: van de fijnste yoga apps tot de leukste yoga Youtubekanalen!

Wat heb je nodig voor online yoga?

Niet veel!

Uiteraard een telefoon, tablet of laptop om de online yogalessen te volgen.

Een yogamat is niet verplicht, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat een yogamat een stuk prettiger is dan bijvoorbeeld een handdoek. Zelf gebruik ik de Manduku eKO Superlite yogamat. Makkelijk mee te nemen (oprollen of opvouwen), de mat heeft een goede grip (zelfs als je veel zweet) én het is een duurzame yogamat. De mat is namelijk gemaakt van biologisch afbreekbare rubber. Veel yogamatten zijn gemaakt van latex, maar deze mat is 99% latexvrij. Erg prettig als je hier niet goed tegen kunt.

Prettige sport- of yogakleding waar je je gemakkelijk in kunt bewegen. Ik zou geen sokken aantrekken, zodat je echt het contact met de grond voelt en minder snel uitglijdt.

Online yoga: dit zijn mijn favorieten!

1. Daily Yoga (app)

Een van de yoga apps die ik het meest gebruik voor online yoga is Daily Yoga. De poses worden duidelijk uitgelegd, er is veel variatie in lessen en de algemene stem die alles uitlegt is prettig. Ook fijn is de Pose Library. Heb je eigenlijk geen idee wat al die namen betekenen die tijdens een online yoga les worden gebruikt? Zoek de naam op in deze bibliotheek met honderden houdingen!

Kosten: gratis. Een Silver Pro abonnement is €43 euro per jaar of €11 euro per maand.

Taal: Engels.

Online-yoga-Daily-Yoga-app

2. Down Dog (app)

Ook een hele fijne yoga app is Down Dog. Je hebt alles zelf in de hand bij het kiezen van een les. Wat is jouw niveau? Hoe lang wil je yoga doen? Hoe lang wil je rust (savasana)? Wat voor een soort yoga wil je vandaag doen? Zo zijn er bijvoorbeeld opties om Chair Yoga op een stoel te doen (voor op kantoor), er zijn Hatha lessen voor ontspanning en Yoga Nidra is goed voor onrustige mensen met slaapproblemen. Zelf kies ik meestal voor de Full Practice. Daarnaast kun je er bij deze yoga app voor kiezen om ergens extra op te focussen, zoals Breathing, Core Strength of Balance.

De app husselt automatisch de lessen zodat je niet snel in herhaling valt. Erg fijn als je zelf geen specifieke les kunt kiezen! Bovendien is het fijn dat de app jouw yoga geschiedenis vastlegt, zodat je kunt zien welke les je wanneer volgt en hoe lang de les was. De gratis versie is al vrij uitgebreid en prima te gebruiken voor jouw online yoga lessen.

Kosten: gratis. De uitbreiding is €55 euro per jaar of €9 euro per maand.

Taal: Engels (andere talen zoals Spaans, Italiaans en Duits zijn ook mogelijk, Nederlands nog niet).

Online-yoga-Down-Dog-app

3. 5 Minute Yoga (app)

Geen zin in een lange online yoga les? Dan is de app 5 Minute Yoga iets voor jou! De app zit niet moeilijk in elkaar. Je kunt de app instellen op dagelijks een reeks van 5 oefeningen die je in een paar minuten tijd kunt uitvoeren. Bij iedere houding staat een duidelijke uitleg en een plaatje. Zo train je dagelijks jouw flexibiliteit en spieren terwijl je het amper door hebt. Stel een reminder in om regelmatig te stretchen en te relaxen.

Kosten: gratis.

Taal: Engels.

Online-yoga-5-minute-yoga-app

4. Yoga with Adriene (YouTube)

Mijn favoriete YouTubekanaal voor yoga is Yoga with Adriene. Adriene legt op een prettige en rustige manier de houdingen uit en begeleidt je door de lessen. Ze heeft video’s die voor bepaalde klachten zijn zoals rugpijn, slechte slaap en spierpijn. Maar ook yogalessen voor muzikanten, mensen die rouwen, tuiniers en mensen met diabetes. Echt: als je met een specifiek probleem zit heeft Adriene er waarschijnlijk een online yoga les voor gemaakt. Daarnaast zijn haar 30 Day Challenges erg populair en zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft om mee te doen. Met wat geluk zie je haar schattige hond af en toe door de video’s kruipen. Love it!

Kosten: gratis.

Taal: Engels.

5. Happy with Yoga (YouTube)

Hé, een Nederlandstalig account! Veel kom ik er niet tegen, maar Happy with Yoga vind ik hartstikke leuk om te volgen. Melanie en Rolf leggen hun yogalessen heel erg prettig en rustig uit, waardoor je echt kunt focussen op de oefeningen. Er verschijnen ook video’s waarin verschillende vormen van yoga worden uitgelicht. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ze niet alleen op yoga focussen, maar ook regelmatig video’s delen over minimalisme en mindfulness. Ze hebben ook verschillende online cursussen over onder andere Yoga Nidra (chakra’s) en organiseren yoga retraites. Sowieso leuke mensen om te volgen als je bent geïnteresseerd in yoga!

Kosten: gratis.

Taal: Nederlands.

6. Boho Beautiful (YouTube)

Juliana en Mark zijn de gezichten van Boho Beautiful. Ik vind hen een hele fijne, rustige energie hebben en daardoor prettig om af en toe een online yoga sessie te volgen via hun kanaal. Ik vind het leuk dat de video’s in de buitenlucht zijn opgenomen – in tegenstelling tot de meeste online yoga lessen, die vaak binnenshuis worden opgenomen. Alles wordt duidelijk uitgelegd en het is een leuke variatie op mijn andere online yoga lessen. Zo nu en dan delen ze trouwens ook video’s over andere onderwerpen. Begeleide meditaties en video’s over veganistisch eten bijvoorbeeld.

Kosten: gratis.

Taal: Engels.

7. Shona Vertue (YouTube)

Tot slot wil ik het YouTubekanaal van Shona Vertue toevoegen voor online yoga. Ik ken dit kanaal nog niet zo lang, maar wat een leuke persoonlijkheid heeft deze meid. Bekijk haar trailer en dan snap je wat ik bedoel. In haar video’s is ze lekker zichzelf en weet ze de nodige humor erin te verwerken. Heel erg fijn voor mensen die niet zo van dat zweverige geklets houden. Zin om een keertje flink die spieren te trainen? Shona uploadt ook leuke work out video’s!

Kosten: gratis.

Taal: Engels.

Fellow nomad Agnes doet ook veel yoga op reis en verzamelde de fijnste online yin yoga lessen!

Yoga retreats in het buitenland

Wil jij jouw reis rondom yoga en mindfulness laten draaien? Waarom doe je dan niet een keer mee met een yoga retreat in het buitenland? Via BookYogaRetreats vind je héél veel inspiratie voor leuke yoga-vakanties, ver weg en wat dichter bij huis. Ik vind de filters op dit platform erg fijn. Zo kun je gemakkelijk een yoga retreat vinden dat bij jou en jouw wensen past. Je bepaalt jouw budget en naar welk continent jij wilt vertrekken. Vind je het fijn om een Nederlandse instructeur te hebben of volg je alles liever in het Engels? Ben je op zoek naar korte retreats van een paar dagen of wil je echt langere tijd (meer dan 2 weken) aan de slag met yoga?

Dit waren mijn tips voor online yoga! Erg fijn als je op reis bent, maar natuurlijk ook helemaal prima om thuis te volgen. Ken jij nog meer fijne yoga apps of YouTubekanalen die op yoga focussen? Laat het mij en anderen weten in de reacties hieronder!

In dit artikel vind je een affiliatelink. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie