... Venus teken in een geboortehoroscoop: liefde, schoonheid en meer - Mooie Mindset

Venus teken in een geboortehoroscoop: liefde, schoonheid en meer

Mooie-Mindset-Venus-teken-astrologie

Venus teken in een geboortehoroscoop: liefde, schoonheid en meer

Venus in de astrologie draait allemaal om liefde, genot en schoonheid. Het Venus teken in een geboortehoroscoop heeft invloed op de manier hoe jij over deze onderwerpen denkt. Dit gaat zowel over materiële zaken als over relaties. In welke mate vind jij het belangrijk dat iets er mooi uitziet? Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou? Houd jij ervan om omringd te zijn door mooie dingen in huis? Ben jij geïnteresseerd in de fijne dingen van het leven? Vind jij het fijn om jezelf regelmatig te verwennen en jezelf in de watten te leggen? Venus in de astrologie bepaalt ook wat jij belangrijk vindt in relaties. Waar moet jouw droompartner aan voldoen? Welke eigenschappen vind je belangrijk in jouw vriendschappen? En hoe laat jij aan anderen zien dat je van hen houdt?

Dit zijn allemaal vragen die je kunt beantwoorden door naar Venus in een geboortehoroscoop te kijken. Het teken in Venus is namelijk niet altijd hetzelfde als het teken waar de zon in staat tijdens jouw geboorte. In dit artikel geef ik een korte uitleg per teken!

Heb je geen idee in welk teken Venus in jouw geboortehoroscoop staat? Je kunt jouw geboortehoroscoop gratis berekenen, bijvoorbeeld via Cafe Astrology (Engels) of Horoscoop Hoekje (Nederlands). Je hoeft hiervoor alleen je geboortedag, geboortetijd en geboorteplaats te weten.

Fun fact: door de plaats van Venus ten opzichte van de zon in ons zonnestelsel is jouw Venus teken nooit meer dan 2 tekens van jouw zonneteken verwijderd. Dit is altijd en voor iedereen het geval! Mijn zonneteken is bijvoorbeeld Vissen en toevallig staat Venus bij mij ook in het teken Vissen. Is jouw zonneteken Stier? Dan kan Venus nooit in Schorpioen staan, want dat teken staat te ver van jouw zonneteken in Stier vandaan. Venus staat bij jou dan in Vissen, Ram, Stier, Tweelingen of Kreeft.

Lees ook: jouw geboortehoroscoop berekenen & begrijpen (gratis!)

Venus teken in een geboortehoroscoop

Venus in Ram

Ram is een impulsief en actiegericht teken. Wanneer jouw Venus in Ram staat zul je waarschijnlijk snel verliefd worden – en daar ook naar handelen. You ain’t got time to play (mind) games. Iemand met Venus in Ram heeft er geen moeite mee om de ander te vertellen over zijn of haar gevoelens. Zelfs wanneer jouw zonneteken wat verlegen is – zoals Kreeft – kan jouw Venus in Ram ervoor zorgen dat je in de liefde heel direct en doelgericht bent.

Mensen met Venus in Ram handelen snel, en er bestaat niet zoiets als “het gaat te snel”. Iemand met Venus in Ram heeft er waarschijnlijk geen problemen mee om na 1 maand te gaan samenwonen, als alles goed voelt. Maar Venus in Ram zorgt er ook voor dat iemand snel is uitgekeken op een relatie. Ram houdt ervan om nieuwe dingen te starten, maar er is vaak geen perspectief voor de lange termijn.

Vind jij iemand met Venus in Ram leuk? Zorg er dan voor dat de relatie leuk en spannend blijft. Zo houd je de aandacht van iemand met Venus in Ram. Probeer regelmatig nieuwe dingen uit, ga op onverwachtse dates en verras de ander. Want zolang iemand met Venus in Ram geprikkeld blijft krijg je die aandacht en liefde dubbel en dwars terug.

Venus in Stier

Het teken Stier wordt beïnvloed door Venus, dus iemand met Venus in Stier is extra romantisch, sensueel en passievol. Stier is een teken dat alles heel sterk ervaart met de zintuigen. Iemand met Venus in Stier houdt er daarom van om lekker veel te knuffelen, handjes vast te houden en veel lichaamscontact te hebben. Dat kan soms te veel zijn voor de ander met een teken in een afstandelijker teken zoals Steenbok. Houd er rekening mee dat dit voor iemand met Venus in Stier de manier is om aan een ander de liefde te tonen.

Stier is een teken dat van stabiliteit houdt. In tegenstelling tot Venus in Ram houdt iemand met Venus in Stier ervan om rustig aan te doen. Elkaar op het gemak te leren kennen en te ontdekken. Ze willen de tijd nemen om er zeker van te zijn dat dit de juiste partner voor hen is.

Vind jij iemand met Venus in Stier leuk? Stieren staan erom bekend dat ze houden van de goede dingen in het leven. Trakteer de persoon met Venus in Stier op een dagje sauna of ga lekker een hapje eten. Of nog beter: maak zelf een uitbreide maaltijd klaar voor hem of haar. Diegene zal het zeker waarderen en langzaam maar zeker verliefd op je worden.

Venus in Tweelingen

Iemand met Venus in Tweelingen is niet geïnteresseerd in het uiterlijk van iemand. Een interessante mind en een complexe geest is wat iemand met Venus in Tweelingen intrigeert. Je moet je op emotioneel en geestelijk niveau met iemand verbonden voelen, anders word jij niet verliefd. Maar let op: hoewel mensen met Venus in Tweelingen van een complexe geest houden, houden ze niet van complexe relaties en vriendschappen. Deze mensen zijn erg speels en willen dat het leven vooral leuk is. Als jij dus te serieus bent, als jij jezelf en het leven te serieus neemt zal iemand met Venus in Tweelingen snel afhaken.

Iemand met Venus in Tweelingen vindt vrijheid erg belangrijk. Jij geeft de ander vrijheid om het leven te ontdekken, maar verwacht diezelfde vrijheid ook voor jezelf. Mensen met Venus in Tweelingen houden van gesprekken en praten dus met heel wat mensen. Dit kan op anderen als flirten overkomen, terwijl dit vaak niet eens zo is bedoeld. Ze zijn vooral geïnteresseerd in al die verschillende gedachtes en perspectieven. Al hebben ze overigens absoluut geen problemen met flirten.

Vind jij iemand met Venus in Tweelingen leuk? Doe onderzoek naar een complex onderwerp en deel je gedachten hierover met die persoon. Je zult gelijk de interesse opwekken van diegene. Als je dan ook nog eens een interessante, niet-standaard date inplant heb je een hart al snel gewonnen.

Venus in Kreeft

Iemand met Venus in Kreeft is een echte romanticus. Jij houdt van relaties en vindt het heerlijk om het huisje-boompje-beestje-leven te hebben met iemand van wie jij houdt. Iemand met Venus in Kreeft is niet graag single, dus je zult deze mensen bijna altijd in een relatie treffen. En anders zijn ze wel op zoek naar een relatie of hebben ze hun oog al op iemand laten vallen.

Kreeft is een gevoelig teken, waardoor je ook snel aanvoelt hoe jouw partner of vrienden zich voelen. Voor iemand met Venus in Kreeft is de mening van de partner (en de mening van vrienden) zeer belangrijk. Als de partner kritiek heeft kan dat de dag van iemand met Venus in Kreeft compleet verpesten. Probeer daarop te letten, want de ander is zich vaak helemaal niet bewust hoezeer jij door deze woorden bent geraakt.

Vind jij iemand met Venus in Kreeft leuk? Houd er rekening mee dat deze persoon erg gevoelig is. Misschien komt jouw opbouwende feedback uit een goed hart, maar diegene zal het als verwoestende kritiek ervaren. Maar omdat deze mensen zo gevoelig zijn zijn het ook geweldige gesprekspartners als jij over emoties wilt praten. Wil jij over iets praten waar je mee zit? Iemand met Venus in Kreeft zal zich vereerd voelen als jij die gevoelens met hem of haar wilt delen. Ze zien dit echt als een manier om te verbinden en dichter tot elkaar te komen.

Venus in Leeuw

Iemand met Venus in Leeuw is een natuurlijke charmeur. Ze trekken mensen op een hele charmante, natuurlijke manier naar zich toe. Zowel vrienden als relaties. Leeuw is misschien wel het meest loyale teken in de astrologie. Loyaliteit is zeer belangrijk voor hen. Zij behandelen hun vrienden en partner als de prioriteit in hun leven, maar verwachten dat ook in diezelfde mate terug.

Iemand met Venus in Leeuw is erg liefdevol en passievol in een relatie, maar kan ook behoorlijk dominant zijn. De Venus in Leeuw – of het nou een man of een vrouw is – is altijd degene die het voor het zeggen heeft in de relatie. Dat kan voor iemand met een teken in bijvoorbeeld Vissen (go with the flow) helemaal prima zijn, maar Stier, Maagd of Steenbok zal dit minder kunnen waarderen. Deze tekens zijn namelijk een stuk koppiger en willen ook graag de controle hebben.

Vind jij iemand met Venus in Leeuw leuk? Verwen deze persoon zo veel als dat je kunt. Maak diegene jouw prioriteit, want dat verwachten ze van je. Als ze het gevoel hebben dat zij niet belangrijk genoeg voor jou zijn verliezen ze hun interesse. Wees dus royaal met jouw aandacht, tijd en cadeautjes als je iemand met Venus in Leeuw leuk vindt. Als jouw Leeuw gelukkig is krijg je dat allemaal minstens zo veel terug.

Venus in Maagd

Iemand met Venus in Maagd is voorzichtig als het aankomt op relaties en nieuwe vriendschappen. Je hebt tijd nodig om aan de ander te wennen en de intenties van de ander uit te zoeken. Je wilt niet al jouw aandacht, tijd en energie in iemand steken die niet minstens net zo serieus is.

Maagden zijn erg perfectionistisch en kieskeurig, dus dat zie je ook terug in de liefde en hun vriendschappen. Ze hebben geen immense vriendenkring, maar de vrienden die ze hebben zien ze als de crème de la crème. Hetzelfde geldt voor een partner. Iemand met Venus in Maagd start geen relatie met zomaar iemand. Ze verwachten van hun partner dat diegene ambitieus en succesvol is. Iemand met Venus in Maagd houdt ervan om de wereld en mensen te verbeteren. Door middel van feedback en tips laten zij zien dat zij van iemand houden. Dit kan soms verkeerd worden opgevat, maar het komt van een goede plek. Venus in Maagd houdt ervan om mensen te helpen, te motiveren en te laten groeien.

Vind jij iemand met Venus in Maagd leuk? Laat aan diegene zien dat jij serieuze intenties hebt. En dat zal even tijd kosten. Iemand met Venus in Ram zal bijvoorbeeld gefrustreerd raken dat alles zo traag verloopt. Maar wanneer jij aan iemand met Venus in Maagd laat zien dat jij serieus bent heb je een vriend of een partner voor het leven. Vraag aan de persoon met Venus in Maagd ook om hulp of tips. Ze vinden het namelijk geweldig om mensen te helpen en voelen zich daardoor meer verbonden met jou.

Venus in Weegschaal

Net als Stier is Weegschaal een teken dat wordt beïnvloed door de planeet Venus. Iemand met Venus in Weegschaal houdt hierdoor extra van de liefde en van schoonheid. Ze zijn misschien emotioneel niet mega romantisch; Weegschaal is immers een redelijk praktisch teken. Maar ze houden wel van het idee van de liefde. Ze omringen zich graag met liefde en schoonheid. Dit zijn de mensen die ALLE romantische komedies hebben gezien.

Voor iemand met Venus in Weegschaal zijn manieren en uiterlijk vertoon erg belangrijk. Wanneer hun vrienden en partner grof zijn of veel vloeken zullen ze daar zeker op afknappen. Iemand met Venus in Weegschaal zal ook niet snel in sportkleding boodschappen gaan doen. Zelfs voor een simpele gelegenheid zoals boodschappen doen zullen zij zich op hun best vertonen.

Vind jij iemand met Venus in Weegschaal leuk? Dan kan het zeker geen kwaad om jezelf op te doffen, langs de kapper te gaan en een mooie outfit aan te trekken. Iemand met Venus in Weegschaal zal dit zeker opmerken en waarderen dat jij dit speciaal voor hem of haar doet. Daarnaast win je hun hart door een mooi cadeau te geven. Het hoeft niet eens iets groots te zijn: een mooie kaart, een gedicht of een lekkere geurkaars zorgt ervoor dat ze jou leuk gaan vinden.

Venus in Schorpioen

Schorpioen is een vrij intens teken en het is vaak all or nothing. Zwart of wit. Er is geen grijs gebied, er is geen balans of een gulden middenweg. Dit is een vrij extreme manier van denken. Hierdoor is iemand met Venus in Schorpioen absoluut niet geïnteresseerd in liefde OF hun hele leven wordt door liefde beïnvloed. Hierdoor zijn liefde en vriendschappen voor iemand met Venus in Schorpioen lastig. Als alles goed zit is alles heel goed. Maar als het slecht gaat…

Iemand met Venus in Schorpioen is niet voor iedereen een goede match. Als iemand het beste in jou naar boven haalt is dat geweldig. Maar wanneer iemand het slechtste in jou naar boven haalt is het tijd om afscheid te nemen van die vriendschap of relatie. Jij voelt jouw emoties zo intens dat het anders een emotionele achtbaan wordt die jouw hele leven beïnvloedt. In relaties is seks zeer belangrijk voor een persoon met Venus in Schorpioen. Dit is de manier hoe zij met iemand verbinden en zich intiem voelen. Wanneer zij niet (meer) genieten van de seks is voor hen de relatie afgeschreven.

Vind jij iemand met Venus in Schorpioen leuk? Deze mensen zijn lastig te doorgronden en stellen zich niet snel open op naar anderen. Bovendien hebben Schorpioenen een sterke intuïtie, dus spelletjes en misleiding om hen voor je te winnen gaan niet werken. Ze hebben dat meteen door. Wat jullie band wel versterkt is door eerlijk en open te zijn, ook al doet de Schorpioen dit in het begin zelf niet. Zie het als test, want ze houden ervan om hun vrienden en partners te testen of ze waardig zijn. Als de persoon met Venus in Schorpioen je dan ein-de-lijk leuk vindt heb je wel een zeer loyale vriend of partner die voor jou door het vuur gaat.

Venus in Boogschutter

Iemand met Venus in Boogschutter lijkt in veel opzichten op iemand met Venus in Tweelingen. Jij houdt van jouw vrijheid en verwacht die ook in jouw relaties en vriendschappen. Je bent een enthousiast en positief persoon; het leven is leuk en je wilt dat jouw partner en vrienden jouw leven vooral nóg leuker maken.

Mensen met Venus in Boogschutter staan erom bekend dat ze erg gul zijn. Ze laten zien dat ze van de ander houden door de ander te helpen. Is jouw fiets kapot? De Venus in Boogschutter is de eerste die aanklopt om deze te repareren of langs de fietsenmaker te brengen. Ze verrassen hun vrienden en partner graag, bijvoorbeeld met een klein cadeautje of een briefje met een lieve tekst erop. Boogschutter is een vuurteken, dus net als Ram zal iemand met Venus in Boogschutter je snel en op een directe manier laten weten dat hij of zij jou leuk vindt.

Vind jij iemand met Venus in Boogschutter leuk? Boogschutters houden van filosofie en praten graag over alles wat het leven interessant maakt. Begin een interessant gesprek over een onderwerp waar ze nog weinig over weten en je hebt meteen hun aandacht. Mensen met Venus in Boogschutter vallen vaak voor de free spirits, ze voelen zich op een natuurlijke wijze aangetrokken tot mensen met een vrije en ruimdenkende geest, zoals iemand met een teken in Vissen of Waterman. Houd er wel rekening mee dat Venus in Boogschutter heel open minded is over liefde. Dit kan er vaak in resulteren dat ze niet monogaam (willen of kunnen) zijn.

Venus in Steenbok

Iemand met Venus in Steenbok wordt niet snel verliefd. Ze overdenken veel en laten hun emoties niet gemakkelijk toe. Ze moeten zichzelf haast “toestaan” om verliefd te worden. En dat kost even wat tijd en moeite, maar als ze eenmaal van iemand houden zijn ze ontzettend toegewijd. Als ze eenmaal aan je laten zien dat ze van je houden zul je er niet aan twijfelen. Ze nemen hun relaties heel serieus.

Voor mensen met Venus in Steenbok is status vrij belangrijk. Het zal voor hen zeker uitmaken of hun partner aanzien of een belangrijke baan heeft. Liefde is vaak niet genoeg. Net als bij Venus in Maagd verwacht iemand met Venus in Steenbok dat hun partner ambitieus en succesvol is. Dat hun partner de zaakjes op orde heeft. Ze hebben geen zin in chaos, want ze focussen op stabiliteit.

Vind jij iemand met Venus in Steenbok leuk? Een van de belangrijkste dingen voor hen om met iemand samen te zijn is zekerheid. Ze willen zich veilig bij jou voelen, fysiek en emotioneel. Steenbokken houden niet van verrassingen, dus daar ga je iemand met Venus in Steenbok niet gelukkig mee maken. Zij vinden het fijn om exact te weten wat voor date je voor hen gepland hebt. Voor een spontaan teken zoals Boogschutter en Ram is iemand met Venus in Steenbok dus niet de beste match.

Venus in Waterman

Iemand met Venus in Waterman is een charmant persoon, iemand die andere mensen graag om zich heen hebben. Bovendien houden ze ervan om te geven: dat is hun manier om te laten zien dat ze om je geven. Maar vergis je niet: iemand met Venus in Waterman wordt niet snel verliefd. Emotioneel zijn ze zelfs vrij afstandelijk in relaties. Ze beredeneren liefde op een hele rationale en logische manier. Het gevoel staat niet voorop.

Mensen met Venus in Waterman hebben vrijheid nodig. Een aanhankelijke partner is hun ergste nachtmerrie. Hierdoor gaat iemand met Venus in Waterman niet goed samen met bijvoorbeeld Kreeft of Stier. Het zijn bovendien mensen die altijd eerlijk zijn. Ze zullen je eerlijk vertellen wat ze ergens van vinden. Vinden ze jouw nieuwe outfit niks? Hebben ze niet genoten van jouw klaargemaakte maaltijd? Dan zullen ze je dit eerlijk vertellen. Dit komt op sensitieve tekens zoals Kreeft en Vissen niet altijd goed over. Dit is niet gemeen bedoeld, maar iemand met Venus in Waterman zal eerlijkheid altijd geven en verwachten.

Vind jij iemand met Venus in Waterman leuk? Deze mensen krijgen vaak een relatie met wie ze mentaal een sterke band hebben opgebouwd. Het is dus niet vreemd dat ze vaak met een (beste) vriend of vriendin een relatie krijgen. Ze zijn niet bepaald traditioneel, dus kom niet met het “standaard” boeket aanzetten, waar je bijvoorbeeld een Venus in Stier wel blij mee kunt maken. Zorg voor een unieke date, het liefst iets waar de mind wordt gestimuleerd. Iemand met Venus in Waterman zal het bijvoorbeeld erg leuk vinden om naar een escape room te gaan tijdens een date.

Venus in Vissen

Iemand met Venus in Vissen houdt van de liefde. They are in love with love. Relaties gaan hen niet altijd makkelijk af, maar ze vinden het idee van liefde geweldig. Of het nou voor henzelf of voor anderen is. Bij hen draait het niet om logica. Liefde heeft volgens hen niks te maken met rationeel denken. Iemand met Venus in Vissen laat zich leiden door het gevoel voor de ander. Omdat Vissen een flexibel teken is kan dat gevoel dus ook van de ene op de andere dag veranderen. Een teken zoals Steenbok kan hier absoluut niet tegen, want dat biedt alles behalve zekerheid.

Mensen met Venus in Vissen zijn ontzettend emotioneel als het op liefde en vriendschappen aankomt. Ze gaan voor de mensen van wie ze houden door het vuur. Maar wanneer ze het gevoel hebben dat diezelfde mensen hen onrecht hebben aangedaan of pijn hebben gedaan.. Pas dan maar op. Iemand met Venus in Vissen zal jou hetzelfde laten voelen als hoe jij hem of haar hebt laten voelen. Vissen voelen alles namelijk heel diep en intens, ze vatten dingen erg persoonlijk op. Gelukkig zijn het geen wraakzuchtige mensen en als ze het eenmaal hebben losgelaten is het ook klaar en vergeven.

Vind jij iemand met Venus in Vissen leuk? Dit zijn zeer romantische mensen, dus door een romantisch gebaar heb je hun hart al snel gewonnen. En wees een beetje creatief, dat kunnen deze mensen zeker waarderen. Vissen hebben een rijkelijke fantasie en houden van surreële, magische dingen. Maak de date of jullie moment samen dus een beetje sprookjesachtig, they love it. Iemand met Venus in Vissen vindt compassie erg belangrijk, dus laat zien dat je dat hebt. Ga bijvoorbeeld samen een dagje vrijwilligerswerk doen of breng je tijd samen door tussen de dieren op de kinderboerderij.

Dit artikel ging over jouw Venus teken in de geboortehoroscoop. Ik hoop dat het je iets wijzer heeft gemaakt over het teken in Venus van jou of van een ander. In welk teken staat jouw Venus? En kun je je wel vinden in de beschrijving in dit artikel? Laat het me weten via de reacties hieronder!

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie