... Wat houdt Mercurius retrograde in? + do’s & don’ts! - Mooie Mindset

Wat houdt Mercurius retrograde in? + do’s & don’ts!

sterrenhemel-mercurius-retrograde

Wat houdt Mercurius retrograde in? + do’s & don’ts!

Alle planeten lopen retrograde, maar Mercurius retrograde is een van de meest besproken retrogrades. Deze krijgt veel aandacht omdat dit allereerst meerdere keren per jaar gebeurt. Daarnaast draait Mercurius om belangrijke onderwerpen zoals communicatie en technologie. Mercurius retrograde duurt zo’n 3 weken, maar houd er rekening mee dat er de periode ervoor én erna ook nog problemen en vertragingen rondom deze thema’s kunnen zijn.

Wat houdt Mercurius retrograde in?

Wanneer een planeet retrograde is lijkt hij vanaf de aarde achteruit te bewegen. Dat gebeurt niet echt zo, maar dat is wel ons perspectief vanaf de aarde. Dit is in de astrologie een periode dat een planeet lijkt te rusten en minder actief is. De energie van die planeet komt niet volledig tot zijn recht. Dingen gaan vaak niet zoals gepland en hebben meer tijd nodig. Er worden fouten gemaakt en dingen mislukken..

Mercurius is de planeet die invloed heeft op communicatie, informatie, technologie, handel, overeenkomsten, studie, reizen, transport en timing.

Tijdens Mercurius retrograde kun je dus conflicten, tegenslagen en uitdagingen ervaren op deze gebieden. Er kunnen misverstanden of storingen ontstaan en het is volkomen normaal dat dingen vertraging oplopen.

Eigenlijk is Mercurius retrograde dus slechts een optische illusie, maar de vermindering van de energie van deze planeet is wel degelijk te merken in ons dagelijks leven. 

Fun fact: in de Griekse mythologie is Mercurius de boodschapper van de goden. Een verhaal of boodschap van (persoon) A naar (persoon) B brengen.

Een retrograde is goed voor het oude, minder goed voor het nieuwe

Geloof me: ik heb al meerdere horrorscenario’s meegemaakt op het gebied van technologie tijdens een Mercurius retrograde. Externe schijven, toetsenborden en zelfs complete (nieuwe) laptops die er ineens mee ophouden. Back-ups die nergens meer zijn terug te vinden. E-mails waarvan ik zeker ben dat ik ze heb verstuurd die nooit zijn aangekomen bij een ander. Tijdens de eerste Mercurius retrograde in 2021 zorgde een stroomstoring in mijn huis ervoor dat meerdere apparaten kapot gingen. Ook onze internetrouter hield ermee op. De nieuwe router zou binnen 1 dag arriveren en was er 2 weken later nog steeds niet (lees: dikke vertraging).

Maar ook op andere gebieden zul je merken dat het Mercurius retrograde is. Je denkt ineens meer na over oude vrienden, exen en mensen met wie je al lang geen contact hebt gehad. Of zij nemen na lange tijd ineens contact met jou op. Of je probeert juist iemand te bellen en ineens wordt de verbinding verbroken.

Wanneer je op reis gaat tijdens een Mercurius retrograde is het verstandig om alles extra te checken en extra tijd voor alles te nemen. Grote kans dat je anders een aansluiting mist of zelfs op een verkeerd vliegveld staat (want je was er toch zeker van dat je vanaf Eindhoven Airport vertrok en niet vanaf Schiphol?). Check, check, dubbelcheck. 

Mercurius retrograde klinkt verschrikkelijk…

Mercurius retrograde klinkt nu misschien verschrikkelijk, maar zo hoef je deze periode helemaal niet te ervaren. Zie het als een moment om naar binnen te keren, te reflecteren en even rustig aan te doen. Want dat heb je als mens ook nodig. We zijn altijd maar bezig met vooruitgang en ontwikkeling, maar het is ook goed om stil te staan en terug te kijken.

Als je weet wat je tijdens een Mercurius retrograde kunt verwachten, kun je er ook een stuk beter mee omgaan en jezelf erop voorbereiden. Je kunt een Mercurius retrograde zelfs in jouw voordeel laten werken!

Wanneer is de volgende Mercurius retrograde?

Mercurius retrograde gebeurt 3 à 4 keer per jaar. Het is handig om deze data van tevoren in jouw agenda te zetten, zodat je in deze periodes geen bijzondere evenementen plant, een grote reis plant of een belangrijk contract moet ondertekenen.

30 mei t/m 23 juni 2021 (in Tweelingen)

27 september t/m 18 oktober 2021 (in Weegschaal)

14 januari t/m 4 februari 2022 (in Waterman en Steenbok)

10 mei t/m 3 juni 2022 (in Tweelingen en Stier)

10 september t/m 2 oktober 2022 (in Weegschaal en Maagd)

Don’t tijdens Mercurius retrograde

1. Belangrijke contracten tekenen

Een contract voor een nieuwe baan, een huurovereenkomst, het afsluiten van een lening, trouwpapieren ondertekenen… Dit zijn belangrijke gebeurtenissen en je wilt géén vertraging, miscommunicatie en problemen ervaren. Probeer het tekenen van een contract daarom een paar weken uit te stellen als het Mercurius retrograde is, om alles een stuk vlotter en relaxter te laten verlopen.

2. Nieuwe projecten starten

Mercurius retrograde heeft niet de energie voor het starten van nieuwe projecten en bedrijven. De energie waarmee je start is namelijk die van vertraging, problemen en storingen. En dat is niet het begin dat jij voor jouw nieuwe project of bedrijf wilt hebben, toch?  

3. Grote reizen maken

Files, opstoppingen en een reisschema wat ineens niet blijkt te kloppen. Treinen die te laat vertrekken, bussen die niet op komen dagen. Online inchecken wat niet gelukt lijkt te zijn. Nieuwe vluchtinformatie die je niet hebt ontvangen. Tijdens een Mercurius retrograde wil je liever geen grote reizen maken en jezelf al te veel verplaatsen. Natuurlijk kun je de deur uit, maar houd rekening met extra reistijd en onverwachte problemen onderweg.

4. Nieuwe apparatuur aanschaffen

Ik zou een paar weken wachten met het aanschaffen van nieuwe apparatuur zoals laptops en camera-apparatuur, tenzij het echt niet anders kan. De kans is namelijk groot dat er iets mis mee is. Hetzelfde geldt voor andere zaken zoals auto’s en horloges. Probeer ook zo min mogelijk online aan te schaffen. De kans bestaat dat er iets misgaat met de online bestelling, je iets dubbel hebt betaald of de bezorger de weg naar jouw adres kwijtraakt.   

5, Veel online meetings inplannen

Hartstikke leuk om online te meeten en lekker handig als je online werkt om via Zoom te vergaderen…. maar niet tijdens Mercurius retrograde. Slechte internetverbinding, miscommunicatie, mensen die een andere datum of tijd in de agenda opschrijven. Je wilt je daar liever niet te veel druk over maken.

Mercurius-retrograde-vooruitgaan-Jess-wandelen

Do’s tijdens Mercurius retrograde

1. Mediteren & zelfreflectie

Tijdens een Mercurius retrograde is het goed om naar binnen te keren. Zoek de rust in jezelf op. Reflecteer op de afgelopen weken, maanden, misschien zelfs jaren. Waar ben jij tevreden over? Wat maakte jou de afgelopen tijd gelukkig? Waar kijk je met trots op terug? Wat had je graag anders gezien en wat had je daar aan kunnen doen? Zelfreflectie en terugkijken op het verleden helpt juist om stappen te zetten in de toekomst. Mediteren is bovendien een goede manier om met je innerlijke zelf contact te maken. De meeste antwoorden vind je namelijk in jezelf.

2. Repareren & fouten herstellen

Dit is de tijd om de dingen die je al hebt te repareren. Hetzelfde geldt voor jouw sociale contacten en relaties. Wil je een ruzie oplossen of een fout goedmaken? De Mercurius retrograde is hier een goed moment voor. Het is ook geen verkeerd idee om een extra back-up te maken en alles een extra keer op een harde schijf op te slaan, just in case…   

3. Projecten & taken afronden

Nieuwe projecten opstarten is geen goed idee tijdens een Mercurius retrograde. Oude, bestaande projecten afronden daarentegen wel. Er staat vast wel iets op jouw to do lijstje wat je al tijden uitstelt. NU is het moment om het daadwerkelijk af te ronden! 

4. Research & voorbereiding

Het is niet verstandig om nieuwe projecten en bedrijven te lanceren, maar wat je wel kunt doen? Lekker veel research doen en je optimaal voorbereiden. Een goed voorbeeld hiervan is deze website: Mooie Mindset. De lancering stond eigenlijk gepland voor halverwege februari 2021. Dat voelde niet lekker en zodra ik merkte dat het Mercurius retrograde was heb ik de lancering van de website verplaatst naar half maart. Dat voelde een stuk beter! Hierdoor had ik wel extra veel tijd om artikelen voor te bereiden, research te doen en de website extra te testen. Wanneer je geen specifieke deadline voor een project hebt is het dus zeker een voordeel als je de tijd neemt voor research en voorbereiding.

Bloemen-tijdens-zonsondergang-Mercurius-retrograde

Lees ook: Mercurius in astrologie – communicatie, denken en doen

Ik hoop dat je met deze informatie op een positieve manier naar een Mercurius retrograde kijkt en het in jouw voordeel laat werken. Heb jij nog meer tips of informatie die je graag wilt delen? Laat het mij en anderen weten via de reacties hieronder!

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie