... Mercurius in astrologie: communicatie, denken en doen - Mooie Mindset

Mercurius in astrologie: communicatie, denken en doen

Mooie-mindset-Jessica-Mercurius

Mercurius in astrologie: communicatie, denken en doen

Mercurius in astrologie draait allemaal om communicatie, handelen en gedachten. Ook de thema’s reizen, studie en technologie zijn met deze planeet verbonden. Tot slot laat Mercurius ons zien wat onze mentale talenten en krachten zijn.

Het teken waar Mercurius in staat in een geboortehoroscoop heeft invloed op de manier waarop jij denkt en communiceert. Zijn jouw gedachten altijd all over the place? Vind je het lastig om jouw gedachten om te zetten in heldere communicatie? Praat jij snel of langzaam? Heb je veel tijd nodig om een beslissing te maken of doe je dit snel en impulsief?

Dit zijn allemaal vragen die je kunt beantwoorden door naar Mercurius in een geboortehoroscoop te kijken. Het Mercurius teken is namelijk niet altijd hetzelfde als het teken waar de zon in staat tijdens jouw geboorte. In dit artikel geef ik een korte uitleg per Mercurius teken!

Heb je geen idee in welk teken Mercurius in jouw geboortehoroscoop staat? Je kunt jouw geboortehoroscoop gratis berekenen, bijvoorbeeld via Cafe Astrology (Engels) of Horoscoop Hoekje (Nederlands). Je hoeft hiervoor alleen je geboortedag, geboortetijd en geboorteplaats te weten.

Fun fact: Mercurius is de kleinste en snelste planeet in ons zonnestelsel. Het is bovendien de planeet die het dichtst rondom de zon draait (gevolgd door Venus en de Aarde). Hierdoor is jouw Mercurius teken vaak niet meer dan 1 teken verwijderd van jouw zonneteken. Mercurius jaagt als het ware de zon achterna. Dit is altijd en voor iedereen het geval. Mijn zonneteken is bijvoorbeeld Vissen en Mercurius staat bij mij in het teken Ram.

Lees ook: jouw geboortehoroscoop berekenen & begrijpen (gratis!)

Mercurius in astrologie: het teken in een geboortehoroscoop

Mercurius in Ram

De gedachten van iemand met Mercurius in Ram gaan ontzettend snel. Ram is een actief en impulsief teken en dit zie je ook terug in de manier van denken. Jij hebt veel ideeën en ze komen snel tot je. Je wilt er vervolgens ook direct naar handelen. Je bent erg goed in nieuwe dingen opstarten. Iets afronden is voor jou lastiger, want focus voor de lange termijn is er vaak niet. Je begint liever weer aan iets nieuws dat jouw aandacht heeft gegrepen.

Tip: gebruik een mind dump. Dit is een (digitaal) notitieboekje waarin jij al jouw ideeën en gedachten opschrijft. Zo koppel je ze direct los uit jouw mind. Wanneer je behoefte hebt aan nieuwe ideeën en inspiratie blader je simpelweg door jouw mind dump. Het geeft je absoluut meer rust in je hoofd.

Mensen met het Mercurius teken Ram zijn vlotte praters. Deze mensen praten veel en snel. Soms zo snel dat ze over hun eigen woorden kunnen struikelen. Of ze vertellen een verhaal en slaan onbewust een deel over omdat hun gedachten sneller gaan dan dat ze kunnen vertellen. Deze mensen zijn soms wat ongeduldig in hun manier van communiceren. Ze reageren en handelen snel en verwachten dat ook van anderen. Staat jouw Mercurius in Ram? Houd er dan rekening mee dat andere mensen (met bijvoorbeeld Mercurius in Stier of Weegschaal) simpelweg meer tijd nodig hebben voor keuzes, beslissingen en het vormen van meningen. Iemand met Mercurius in Ram is erg direct, heel eerlijk en ze winden er geen doekjes om. Vaak zijn deze mensen wat luider dan de gemiddelde persoon. Ook hebben ze er geen problemen mee om grove woorden te gebruiken en te vloeken.

Iemand met Mercurius in Ram is van nature goed in debatteren en in conflicten zijn zij met woorden erg sterk. Juist doordat ze zo snel kunnen denken en keuzes maken kunnen ze in gesprekken snel schakelen. Ze onderbreken mensen snel, omdat ze bang zijn dat ze anders vergeten wat ze willen zeggen. Daarnaast gebruiken ze regelmatig sarcasme in hun manier van communiceren, voor humor of om een punt te maken. Het zijn bovendien goede motivational speakers. Als ze namelijk ergens gepassioneerd over zijn praten ze er graag en veel over – en dat enthousiasme geven ze door aan de luisteraar.

Mercurius in Stier

Iemand met Mercurius in Stier neemt graag de tijd om zijn gedachteproces op gang te brengen. Je bent een “trage” denker en je neemt niet zomaar impulsieve beslissingen. Het duurt even voordat jij een knoop doorhakt. Je verzamelt graag bewijs en feiten om een weloverwogen besluit te maken. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan staat jouw besluit ook vast. Daar zie je de loyaliteit en koppigheid van het teken Stier sterk in terug.

Mensen met een Mercurius teken Stier praten rustig. Vaak hebben deze mensen een diepe, kalmerende stem. Ze denken na voordat ze iets zeggen, wat hen tactische gesprekspartners maakt. Deze mensen kunnen er slecht tegen als ze onderbroken worden in een gesprek, maar zijn ook uitstekende luisteraars.

Iemand met Mercurius in Stier is van nature goed in praktische zaken, zoals financiën en planningen maken. Ook onderhandelen doen ze van nature zonder problemen. Daarnaast kunnen deze mensen goed luisteren. Ze zijn erg geduldig en bovendien goed in raad geven. Ze geven graag advies en opbouwende kritiek aan anderen. Daardoor zijn het uitstekende (hobby) therapeuten. Zelf advies ontvangen vinden ze overigens minder leuk.

Mercurius in Tweelingen

Het teken Tweelingen wordt (samen met Maagd) beïnvloed door Mercurius. Wanneer iemand Mercurius in het teken Tweelingen heeft staan worden de eigenschappen van deze planeet extra versterkt.

Iemand met Mercurius in Tweelingen heeft een vlotte geest en begrijpt dingen snel. Je legt snel verbanden en bent in ontzettend veel dingen geïnteresseerd. Jouw mind is all over the place; Tweelingen is immers een luchtteken. Je leert graag over allerlei onderwerpen, maar raakt liever de oppervlakte dan dat je diep in de materie duikt. Net als bij Mercurius in Ram kun je niet al jouw aandacht langdurig op één project of onderwerp houden. Je wilt overal een beetje over weten. Je vormt snel een mening, maar deze mening is ook heel beïnvloedbaar. Krijg je nieuwe informatie die logisch is? Dan kan dit jouw mening zo veranderen. Vind jij een persoon vandaag verschrikkelijk? Morgen kun je beste vrienden zijn met die persoon. Heb je nu een hekel aan broccoli? Misschien lees jij straks een artikel over de voordelen van het eten van broccoli en ben je er ineens dol op.

Mensen met het Mercurius teken Tweelingen zijn vlotte praters. Deze mensen hebben een speelse, vrolijke en geestige manier van communiceren. Het is lastig om hun aandacht te houden in een gesprek, want ze zijn snel afgeleid. Ook is het normaal voor deze mensen om regelmatig van baan te veranderen. Ze hebben immers veel interesses en het is moeilijk voor hen om langdurig op 1 ding te focussen. Helemaal prima dus als jij regelmatig van baan naar baan hopt.

Mercurius in Kreeft

Iemand met Mercurius in Kreeft heeft vaak een goed geheugen. Je bent veel bezig met het verleden en onthoudt dingen die gebeuren en gezegd worden. Je kijkt vaak eerst de kat uit de boom in een gesprek met nieuwe mensen. Je wilt eerst aftasten hoe de ander is. Hierdoor kun je in het begin wat afstandelijk overkomen. Maar als jij je eenmaal comfortabel voelt, zoals bij vrienden en familie, laat je al snel zien wat voor een vriendelijk karakter je hebt. Desondanks zul je niet snel het achterste van je tong laten zien. In jouw communicatie ben je vriendelijk, maar niet recht door zee. Keuzes maak je over het algemeen op basis van gevoel, niet op basis van logica.

Mensen met het Mercurius teken Kreeft zijn gevoelig en hebben een hoge emotionele intelligentie. Ze voelen feilloos aan hoe anderen zich voelen zonder dat diegene dat zegt. De onuitgesproken communicatie pikken deze mensen heel goed op. Door hun zorgzame karakter zijn dit mensen bij wie je terecht kunt met je problemen. Let er wel op dat deze mensen dingen snel persoonlijk opvatten en zich aangevallen voelen. Ongevraagde feedback en goedbedoelde kritiek komt bij mensen met Mercurius in Kreeft vaak slecht aan. Het kan hun hele dag verpesten – of op z’n minst de sfeer van het huidige gesprek.

Iemand met Mercurius in Kreeft heeft vaak een interesse voor het verleden, zowel die van zichzelf als in het algemeen. Geschiedenis is waarschijnlijk een van jouw favoriete vakken op school (geweest).

Mercurius in Leeuw

Wanneer iemand met Mercurius in Leeuw zegt dat hij of zij iets gaat doen, gebeurt het ook. Je hebt veel (zelf-) vertrouwen en bent vastberaden om dat wat je denkt en zegt realiteit te maken. Wat jij zegt doe je met kracht en passie. Met jouw woorden dwing je respect af.

Doordat Leeuw zo veel zelfvertrouwen heeft vindt iemand met Mercurius in Leeuw het lastig om de mening en ideeën van anderen tot zich te nemen. Ze zien de ideeën en meningen van zichzelf al als de beste keuze, dus waarom daarvan afwijken? Hierdoor kunnen deze mensen soms wat betweterig overkomen.

Iemand met Mercurius in Leeuw heeft de natuurlijke gave om met iedereen gemakkelijk een gesprek te starten. Ze zijn charmant, flamboyant en weten een gesprek interessant te houden. Deze mensen vinden het leuk om mensen samen te brengen, te netwerken en dingen te organiseren. Ze kunnen bovendien erg overtuigend zijn. Deze mensen zijn daardoor uitstekende verkopers en zorgen ervoor dat hun enthousiasme voor iets of iemand aanstekelijk is.

Mercurius in Maagd

Net als Tweelingen wordt het teken Maagd beïnvloed door Mercurius. Iemand met Mercurius in Maagd voelt de eigenschappen van deze planeet extra sterk. Het is dus geen verrassing dat dit een van de meest “logische” tekens is. Iemand met Mercurius in Maagd is altijd bezig met analyseren. Met feiten vinden, checken én dubbelchecken. Je zet jouw mind graag aan het werk – en deze maakt regelmatig overuren. Keuzes worden niet gemaakt op basis van gevoel, maar op basis van wat je weet: de keiharde feiten.

In tegenstelling tot Mercurius in Tweelingen – dat van alles een beetje wil begrijpen – duiken mensen met Mercurius in Maagd juist diep in één onderwerp. Ze blijven net zo lang informatie tot zich nemen totdat ze zichzelf een expert op dat gebied vinden. En omdat ze ook nog eens heel kritisch zijn leggen ze die lat hoog.

In hun manier van communiceren zijn deze mensen snel en to the point. Ze vinden small talk tijdverspilling en niet interessant. Hierdoor kunnen ze soms wat afstandelijk en ongeïnteresseerd overkomen. Maar deel een interessante mening of een onbekend onderwerp met ze en je hebt hun aandacht.

Iemand met Mercurius in Maagd is van nature goed in analyseren en informatie verwerken. Ze halen voldoening uit het proces van informatie tot zich nemen en verwerken tot iets wat voor iedereen logisch is. Hierdoor zijn het goede (onderzoeks-) journalisten en analisten. Complexe materie kunnen zij bovendien in een behapbaar verhaal veranderen. Omdat ze graag hun kennis met anderen delen én moeilijke informatie logisch maken voor iedereen zijn het ook goede leraren.

Mercurius in Weegschaal

Iemand met Mercurius in Weegschaal doet graag wat een weegschaal doet: afwegen en de balans vinden. Jij zult niet snel een impulsieve beslissing maken of jouw mening vormen. Je wilt namelijk eerst alle opties bekijken. Dit is een heel rationeel teken dat van redelijkheid houdt. In tegenstelling tot veel andere tekens vindt iemand met Mercurius in Weegschaal het juist fijn om advies en feedback van anderen te ontvangen. Dit helpt je immers weer verder in het proces.

Tip: mensen met Mercurius in Weegschaal houden ervan om te vergelijken. Gebruik dit om keuzes te maken! Maak lijstjes om jouw opties te vergelijken. Zo maak je het voor jezelf visueel en word je handiger in het maken van keuzes.

Mensen met Mercurius in Weegschaal zijn erg sociale wezens. Ze hebben graag mensen om zich heen en werken graag samen aan een doel of project. Je zult deze mensen niet snel horen vloeken of hun stem verheffen, want hun manier van praten is elegant en verfijnd. Hun stemgeluid is vaak zacht; soms zo zacht dat mensen hen niet verstaan. Ze kunnen er slecht tegen als mensen expressief of luid zijn in hun manier van communiceren.

Iemand met Mercurius in Weegschaal is van nature goed in bemiddelen, of het nou op professioneel gebied of in je privéleven is. Je bent er goed in om alle opties af te wegen. Om alle meningen evenveel waarde toe te kennen. Als jouw vriendengroep ruzie heeft ben jij waarschijnlijk degene die iedereen tot rede brengt en de harmonie terugbrengt in de groep. Hierdoor ben je een uitstekende diplomaat.

Mercurius in Schorpioen

Iemand met Mercurius in Schorpioen is goed in geheimen bewaren, maar ook in geheimen boven tafel krijgen. Je bent bovendien goed in research en analyseren – en het liefst analyseer je mensen. De mens intrigeert je, maar je stelt je ook wat wantrouwend op naar anderen. Je ziet van nature sneller het negatieve in mensen dan het positieve.

Mensen met Mercurius in Schorpioen zijn héél goed in communiceren via oogcontact. Schorpioenen zijn een intens teken en volgens hen kun je heel veel duidelijk maken via de ogen. Of je nu ontzettend boos of super blij bent. Je bent je erg bewust van lichaamstaal en alles wat onbewust wordt gecommuniceerd. Houd er rekening mee dat er óók met woorden wordt gecommuniceerd en dat je mag leren vertrouwen dat mensen best de waarheid kunnen spreken.

Iemand met Mercurius in Schorpioen is van nature heel intuïtief. Je bent niet iemand die all over the place aanwezig is en luid verhalen vertelt. Maar dat wat je met anderen deelt is doorgaans interessant en diepgaand. Door je interesse in mensen is psychologie zeker een interessant beroep voor jou, al misstaat een carrière als privédetective ook niet.

Mercurius in Boogschutter

Iemand met Mercurius in Boogschutter houdt van filosoferen. Deze mensen leren graag over verschillende levensovertuigingen, culturen, politiek en het onbekende. Of beter nog: ze willen het als proefpersoon ervaren. Deze mensen gaan ontzettend graag op reis om op avontuur te gaan en zich in nieuwe situaties te laten onderdompelen.    

Mensen met Mercurius in Boogschutter hebben een actieve geest en houden van variatie. Hierdoor zijn ze constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Je hebt veel nieuwe ideeën, maar je vindt het soms lastig om alles door te zetten. Hierdoor voel je je soms rusteloos. Je valt mensen niet snel aan met jouw woorden, maar je kunt soms (onbedoeld) lomp zijn tegen anderen. Bovendien is jouw techniek in een discussie vooral luider te zijn dan de ander, in plaats van naar de ander te luisteren. Onthoud dat je minstens zo veel kunt leren door te luisteren, in plaats van alleen maar te zenden.     

Iemand met Mercurius in Boogschutter is van nature goed met talen, dus een carrière als vertaler of tolk past prima bij deze mensen. Al helemaal als ze hierdoor veel kunnen reizen en nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Ook als leraar of professor zouden ze het goed doen, aangezien ze hun brede kennis graag met anderen delen.   

Mercurius in Steenbok

Iemand met Mercurius in Steenbok is een strategische denker. Je maakt absoluut geen impulsieve beslissingen, maar doet research en maakt een uitgebreid stappenplan. Dan weet je wat je kunt verwachten. Je houdt ervan om je voor te bereiden op situaties en bent geen fan van verrassingen. Je bent iemand die eerst bewijs wilt zien voordat je iets gelooft of een plan goedkeurt. Je houdt van tradities, maar dit kan er soms voor zorgen dat je wat bekrompen – oftewel narrow-minded – overkomt. Probeer daarom ook open te blijven staan voor het onbekende en het nieuwe.    

Mensen met Mercurius in Steenbok houden van structuur en nemen graag de leiding in groepswerk. Ze hebben van nature een autoritaire manier van communiceren en doen, al zijn ze zich daar misschien niet eens van bewust. Hierdoor nemen anderen je serieus en geven je het respect wat je graag van anderen krijgt.

Iemand met Mercurius in Steenbok is van nature gestructureerd en neemt graag de leiding. Deze mensen kunnen zich langere tijd op één project of taak focussen zonder verveeld te raken. Ze kunnen gemakkelijk veel verantwoordelijkheid dragen en andere mensen aansturen. Zolang ze perspectief hebben dat ze kunnen opklimmen zullen ze zich inzetten voor het werk of het bedrijf waar ze voor werken. Al zijn dit ook mensen die prima als zelfstandig ondernemer aan de slag kunnen gaan. Iemand met Mercurius in Steenbok vindt het namelijk lastig om door anderen aangestuurd te worden. Dan kun je beter zelf de baas zijn, toch?   

Mercurius in Waterman

Iemand met Mercurius in Waterman creëert constant geniale en ongebruikelijke ideeën in zijn gedachten. Jij ziet dingen op een manier hoe de meeste mensen het niet (kunnen) zien. Je bent erg innovatief en denkt graag out of the box. Je vindt het heerlijk om nieuwe ideeën uit te werken en te bespreken met anderen. Je ziet bovendien structuren en hoe dingen zich kunnen ontwikkelen. Het voelt haast alsof je in de toekomst kunt kijken hoe iets zich gaat ontwikkelen.

Mensen met Mercurius in Waterman zijn snel van begrip en willen graag mentaal geprikkeld worden. Hier kunnen ze soms zo in doorslaan dat ze provocerend worden in gesprekken. Je hebt waarschijnlijk vrienden en kennissen met verschillende achtergronden. Je vindt het interessant om je met een diverse groep mensen te omringen, die het liefst andersdenkend zijn.

Iemand met Mercurius in Waterman is van nature geïnteresseerd in mensen en de manier hoe het menselijk brein werkt. Deze mensen zijn prima psychologen en psychiaters. Met zulk werk helpen ze anderen én leren ze meer over de manier hoe mensen denken en handelen. Daarnaast zijn deze mensen goed om anderen te helpen met hun problemen dankzij logica. Met een baan in maatschappelijk werk, de verslavingszorg of de schuldhulpverlening zullen ze mensen willen helpen met hun problemen, zonder zich te emotioneel betrokken te voelen.    

Mercurius in Vissen

De actiegerichte, rationele planeet Mercurius met het dromerige, sensitieve teken Vissen lijkt niet de allerbeste combinatie. Iemand met Mercurius in Vissen komen in hun manier van denken en doen dromerig over. Deze mensen dagdromen veel, en zijn meer met hun gedachten in la-la-land dan dat ze het omzetten in actiestappen. Het duurt even voordat ze structuur in hun gedachten brengen en weten hoe ze zichzelf moeten verwoorden. Daar staat wel tegenover dat ze erg creatief nadenken.

Mensen met Mercurius in Vissen zijn erg fantasierijk en hebben een geweldig inlevingsvermogen. Hun manier van praten klinkt bijna poëtisch: het klinkt niet altijd voor iedereen heel logisch, maar het heeft wel iets bijzonders.   

Iemand met Mercurius in Vissen is van nature erg gevoelig en kan zich goed inleven in anderen. Hierdoor vinden mensen het prettig om met jou over hun gevoelens te praten. Als sociaal werker of psycholoog zou je het heerlijk vinden om anderen te helpen. Let er wel op dat je de problemen van anderen op de werkvloer achterlaat en niet te persoonlijk betrokken raakt. Daarnaast ben je erg creatief, dus een beroep in de creatieve sector past ook bij jou. Denk aan fotograferen, schrijven, muziek maken, schilderen en grafisch ontwerpen.  

Ik hoop dat je meer snapt van Mercurius in astrologie en hoe deze planeet invloed heeft op jouw geboortehoroscoop. Weet jij in welk teken Mercurius stond tijdens jouw geboorte? Ik ben benieuwd of die overeenkomt met jouw manier van doen en denken. Laat het hieronder weten via de reacties!

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie