... Maanteken in een geboortehoroscoop: emoties, verlangens en meer - Mooie Mindset

Maanteken in een geboortehoroscoop: emoties, verlangens en meer

maanteken-geboortehoroscoop-jess

Maanteken in een geboortehoroscoop: emoties, verlangens en meer

Veel mensen weten hun zonneteken: dit wordt vaak een sterrenbeeld genoemd. Maar er zijn meer planeten betrokken bij astrologie. Zoals de maan. Het maanteken in een geboortehoroscoop. De maan heeft namelijk invloed op hoe jij je uitdrukt, hoe jij van nature reageert en hoe jij met jouw emoties omgaat. Het maanteken in een geboortehoroscoop vertelt jou ook wat jouw verlangens zijn. Wat heb jij nodig om je emotioneel goed te voelen? Tot slot laat het maanteken je ook zien hoe jij je emotioneel verbindt met anderen – met extra focus op jouw moeder. De relatie tussen moeder en kind is namelijk de allereerste die wordt gecreëerd in een leven.

Houd er rekening mee dat het maanteken vaak niet hetzelfde is als het teken waar de zon in staat tijdens jouw geboorte. De maan verplaatst ongeveer iedere 2 dagen naar een ander teken. In dit artikel geef ik een korte uitleg per maanteken.

Heb je geen idee in welk teken de maan in jouw geboortehoroscoop staat? Je kunt jouw geboortehoroscoop gratis berekenen, bijvoorbeeld via Cafe Astrology (Engels) of Horoscoop Hoekje (Nederlands). Je hoeft hiervoor alleen je geboortedag, geboortetijd en geboorteplaats te weten.

Lees ook: jouw geboortehoroscoop berekenen & begrijpen (gratis!)

Maanteken in een geboortehoroscoop: alle tekens

Maan in Ram

Iemand met het maanteken Ram heeft veel energie, maar zal dit niet altijd aan de buitenwereld laten zien. Je bent iemand die recht op z’n doel af gaat en er 100% voor gaat. Je houdt wel van een uitdaging en bent niet vies van wat competitie. Sport en bewegen zijn een goede uitlaatklap voor jou om met je emoties om te gaan.

Je bent impulsief en gaat graag op zoek naar nieuwe prikkels. Als kind werd je misschien als rebels of zelfs onhandelbaar gezien. Jij zag het eerder als avontuurlijk. Wanneer je het gevoel hebt dat je wordt benadeeld kun je driftig en opvliegerig worden. Gelukkig is Ram een teken dat heftig kan reageren, maar ook snel weer over z’n emoties heen is en alles is vergeten. Het enige waar je écht slecht tegen kunt is als andere mensen jou vertellen wat je moet doen. Je bent namelijk onafhankelijk en dat vind je een belangrijke eigenschap van jezelf.

Maan in Stier

Stieren zijn erg sensueel en ervaren veel met hun zintuigen. En zo gaan mensen met maan in Stier vaak ook met hun emoties om. Iemand met het maanteken Stier zal comfort en troost vinden in de fijne dingen van het leven. Jij zoekt je veiligheid in materiële, aardse dingen. Een zachte deken om jezelf in te wikkelen of een warm bad. Een goede maaltijd of een lekkere reep chocolade. Of een bezoek aan de winkel om wat leuke kleding of spullen voor in huis in te slaan. Dit is jouw uitlaatklep en dat is helemaal prima – zolang het maar niet in overdaad omslaat.  

Stieren hechten veel waarde aan veiligheid en stabiliteit. In hun relaties en vriendschappen zijn ze erg loyaal. Je bent een gewoontedier en vindt verandering spannend – zelfs als je weet dat die verandering je ten goede komt. De Stier is een koppig teken, en dat geldt dus ook voor mensen met maan in Stier. Dit kan op een positieve manier tot uiting komen, als ze bijvoorbeeld doorzettingsvermogen laten zien in werk of nieuwe relaties. Op een negatieve manier kunnen ze moeilijk meningen, plannen en emoties loslaten. Dit zorgt ervoor dat vooruitgang soms wat trager gaat dan dat de mensen om hen heen verwachten.  

Maan in Tweelingen

Tweelingen zijn uitstekend met communicatie. Iemand met maan in Tweelingen is hierdoor goed in het onder woorden brengen van emoties en gevoelens. Dit kan zowel door het op te schrijven als het in een gesprek uiten. Wanneer je nerveus bent uit zich dit vaak in onsamenhangend praten. Als kind had je misschien een dagboek om jouw gevoelens en emoties dagelijks op te schrijven. Dit is voor jou een prima uitlaatklep. Tweelingen zijn het teken van dualiteit. Dit zorgt ervoor dat je moeilijke emoties makkelijk onder controle hebt. Het kan echter ook omslaan in onverschilligheid ten opzichte van die emoties. Je wilt vaak het idee geven dat alles in orde is, terwijl dat misschien niet zo is. Onthoud dat je niet al jouw emoties hoeft te rationaliseren, maar dat je ze ook mag ervaren voordat je door kunt gaan.    

Tweelingen zijn heel erg go with the flow en passen zich makkelijk aan situaties aan. Je bent erg nieuwsgierig van aard en je leert graag nieuwe dingen. Ook kun jij je makkelijk op meerdere dingen focussen, want je bent mentaal niet snel uitgeput. Iemand met maan in Tweeling heeft de prachtige gave om dualiteit in tegenstellingen te vinden. Ze vinden plezier in verveling en vreugde in verdriet. Dit is een bijzondere manier om emoties van het ene uiterste om te buigen naar het andere.   

Maan in Kreeft

Kreeften zijn sowieso al een emotioneel teken, maar dit wordt versterkt wanneer het maanteken Kreeft is. Hierdoor kun je soms humeurig zijn of wisselend reageren. Jouw reacties worden versterkt door jouw emoties en gevoelens, zowel positief als negatief. Dat kan soms intens zijn, zowel voor jezelf als voor anderen. Wanneer iemand hen verdrietig, boos of angstig maakt kunnen ze op twee manieren reageren: terugtrekken of in de verdediging.   

Daar staat wel tegenover dat je jouw emoties toelaat en er niet tegen vecht of ze onderdrukt. Je laat jouw emoties en gevoelens er zijn. De maan is de thuisplaneet van het teken Kreeft. Hierdoor worden mensen met maan in Kreeft snel beïnvloed door de cyclus van de maan. Met name tijdens volle maan slapen mensen met maan in Kreeft onrustig en voelen ze zich (nog) emotioneler dan normaal.    

Kreeften zijn familiemensen en bovendien erg verzorgend. Wanneer ze zich niet op hun gemak voelen bij nieuwe mensen zijn ze terughoudend. Maar wanneer ze je eenmaal hebben toegelaten in hun leven zijn ze erg lief en behulpzaam. Ze zijn namelijk van nature erg empathisch.

Maan in Leeuw

Mensen met het maanteken Leeuw zijn ontzettend gul met hun aandacht en loyaliteit aan anderen. Daar staat wel tegenover dat ze dit ook van andere mensen terugverwachten. Ze geven veel, maar verwachten ook veel terug. Als er niet aan die verwachting wordt voldaan ben je vaak teleurgesteld. En dat kun je nog wel eens dramatisch uiten. Bovendien kun je slecht tegen kritiek, zelfs als het simpelweg opbouwende feedback is. Iemand met maan in Leeuw vindt zijn emotionele veiligheid door het middelpunt te zijn. Leeuwen staan graag in the spotlight en zijn van nature goede leiders. Probeer er alleen niet in door te slaan, want daardoor kun je egocentrisch overkomen op anderen.  

Doordat Leeuwen gevoel voor drama hebben is toneel een goede manier voor hen om hun emoties en gevoelens te uiten. Ze vinden het heerlijk om de mensen om hun heen te entertainen en ze verspreiden het liefst een positieve vibe. Iemand met maan in Leeuw vindt authenticiteit erg belangrijk en wil zich graag creatief uiten. Gevoelens en emoties kunnen daarom ook op een andere creatieve manier worden gedeeld, bijvoorbeeld met verhalen, film, dans of muziek. Zolang iemand met maan in Leeuw het gevoel heeft zich op een authentieke manier te kunnen uiten aan een publiek is hij of zij tevreden.   

Maan in Maagd

Maan in Maagd lijkt niet de beste combinatie. De maan gaat immers over emoties en Maagd is een teken dat focust op logica. Iemand met maan in Maagd houdt zich van nature daarom bezig met conflicten. Deze mensen houden ervan om te analyseren en oplossingen voor problemen te zoeken. Dit zorgt ervoor dat je soms ook te veel kunt analyseren en veel piekert. Je voelt je emotioneel veilig als er structuur en duidelijkheid is. Je vindt het waarschijnlijk heerlijk om lijstjes te maken over alles – van jouw dagelijkse taken tot de voor- en nadelen van jouw partner. Dat kan voor jou een goede uitlaatklep zijn. Daarnaast voelt iemand met het maanteken Maagd zich veilig door anderen van dienst te zijn. Je bent erg behulpzaam en vindt het prettig om andere mensen te helpen met hun problemen op een praktische manier.   

Maagden zijn erg ijverig en perfectionistisch – en dit zie je ook bij iemand met maan in Maagd. Misschien ben je te streng voor jezelf als je bepaalde emoties toelaat, want jij ziet dat als een teken van zwakte. Je zult niet snel met anderen over jouw gevoelens en emoties praten of iets delen. Je lost deze liever zelf op. Je bent erg kritisch, maar met name voor jezelf. Meditatie kan jou helpen om rust te vinden in jouw drukke hoofd.    

Maan in Weegschaal

Voor iemand met het maanteken Weegschaal zijn relaties en sociale contacten erg belangrijk. Iemand met maan in Weegschaal vindt zijn emotionele veiligheid dan ook het liefst terug in een liefdesrelatie en de relaties met vrienden en familie. Deze mensen laten zich graag omringen met anderen. Je vindt het heerlijk om de mooie dingen in het leven te delen met anderen. Het teken Weegschaal houdt namelijk van schoonheid en vrede. Het kan voor jou een uitdaging zijn om positieve gevoelens te ervaren in je eentje, want het liefst deel je die met anderen. Maar onthoud dat je als individu ook veel mooie dingen in het leven kunt ervaren. Daar heb je niet per se andere mensen voor nodig.

Mensen met maan in Weegschaal zullen hun emoties sneller onderdrukken als ze daarmee een conflict kunnen vermijden. Herken je dit bij jezelf? Onthoud dan dat een ander je mag accepteren voor wie jij daadwerkelijk bent, met jouw goede én minder goede eigenschappen. Een conflict zorgt er niet gelijk voor dat een relatie of vriendschap wordt verbroken. Weegschaal is een teken dat graag alle opties afweegt. Dit zorgt ervoor dat je soms moeilijk beslissingen kunt maken. Daar staat wel tegenover dat je een situatie van verschillende perspectieven bekijkt en een weloverwogen beslissing of keuze maakt.

Maan in Schorpioen

Iemand met maan in Schorpioen ervaren intense emoties en gevoelens. Die intensiteit drijft hen ook. Schorpioen is een teken dat om transformatie gaat. Iemand met dit maanteken zoekt daardoor juist naar die intense emoties en gevoelens, naar die transformatie. Je verlangt hier sterk naar, maar soms kun je ook overweldigd worden door die sterke emoties. Het voelt soms alsof je in een emotionele rollercoaster zit. Het is daarom belangrijk om een manier te vinden hoe je de emoties kunt ervaren zonder erdoor verzwolgen te worden. Breathwork kan een goede manier voor jou zijn om hiermee aan de slag te gaan.

Schorpioen is een teken dat veel waarde hecht aan privacy. Ze zullen hun emoties en gevoelens niet snel delen, hoe intens die ook zijn. Ze moeten iemand namelijk eerst vertrouwen voordat ze diegene emotioneel toelaten in hun leven. Onthoud dat de intimiteit waar je zo naar verlangt alleen maar in je leven kunt komen door mensen toe te laten. En ja: dat betekent dat er af en toe een rotte appel tussen zit waar je mee moet dealen.

Maan in Boogschutter

Iemand met maan in Boogschutter is van nature een optimistisch persoon. Je focust graag op het positieve in het leven. Daarnaast is Boogschutter een filosofisch teken. Je vindt het heerlijk om op nieuwe dingen te focussen en op avontuur te gaan. Nieuwe ervaringen drijven jou en wanneer jij iets moet “zoeken” ervaar jij emotionele veiligheid. Dit kan bijvoorbeeld het zoeken naar een levenswijze zijn. Mensen met het maanteken Boogschutter zijn vaak spiritueel en staan voor alles open.

Vrijheid is ontzettend belangrijk voor jou en je neemt graag risico’s. Iemand met het maanteken Boogschutter laat niet graag verdriet of angst zien. Wanneer ze boos zijn daarentegen zul je het snel merken. Je zult van nature misschien willen wegrennen van problemen en negatieve gevoelens. De beste manier voor jou om met jouw emoties om te gaan is om een duik in het nieuwe te maken. Ga bijvoorbeeld op reis om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe kanten van jezelf te omarmen.       

Maan in Steenbok

Iemand met maan in Steenbok vindt het lastig om emoties toe te laten. Het liefst heb je overal controle over – en dat betekent ook dat je dat met je emoties doet. Je laat ze niet zomaar toe. Net als bij de andere aardetekens Stier en Maagd heb je meer tijd nodig om mensen in je leven toe te laten. Je kunt in het begin wat terughoudend en koel overkomen. Maar als iemand eenmaal in jouw inner circle hoort doe je heel veel voor hen.

Steenbok is een teken met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze voelen zich dan ook emotioneel veilig als ze productief kunnen zijn. Dat kan er soms wel voor zorgen dat je het gevoel hebt dat je het allemaal alleen moet doen. Of dat je al jouw emotionele bagage alleen moet dragen. Je valt anderen niet graag met jouw emoties lastig, maar je mag ook leren om op anderen te steunen. Het is belangrijk voor iemand met het maanteken Steenbok om perspectief en toekomstplannen te hebben. Als ze niets hebben om naartoe te werken kunnen zich onzeker voelen.

Maan in Waterman

Waterman is een heel nuchter teken dat alles met logica bestudeert. Dus ook emoties. Je komt bij anderen misschien afstandelijk over, omdat je niet precies weet hoe je jouw emoties moet uitdrukken. Het kan daardoor soms lastig voor je zijn om aan anderen te laten zien dat je om hen geeft. Iemand met het maanteken Waterman voelt zich vaak anders dan anderen. Ze worden niet altijd door andere mensen begrepen. Daar staat wel tegenover dat deze mensen graag uniek en ongewoon willen zijn. Je bent idealistisch en bent er goed in om het grote plaatje te zien. Hierdoor kun je jouw emoties en die van anderen ook goed in perspectief plaatsen.      

Misschien wist je als kind niet zo goed hoe je met jouw emoties om moest gaan, waardoor je jezelf hebt aangeleerd om ze weg te stoppen of te onderdrukken. Herken je dit in jezelf? Dan is het tijd om jouw emoties en gevoelens onder ogen te komen en ze te leren ervaren. Dat is even pijnlijk, maar op de lange termijn zul jij je er een stuk beter door voelen.  

Maan in Vissen

Iemand met een maan in Vissen zal zijn emoties en gevoelens het liefst op een creatieve manier willen uitdrukken. Muziek maken, verhalen en gedichten schrijven, creatieve zelfportretten maken, ga zo maar door. Dit is een goede uitlaatklep en het is een gezonde manier om jouw gevoelens en emoties te verwerken. Vissen is een ontzettend gevoelig teken; soms zijn die gevoelens zo complex en onlogisch dat ze het zelf amper kunnen begrijpen. Vissen is bovendien gevoelig voor verslavingen en overdaad. Wanneer ze hun emoties dus op een negatieve manier uitdrukken is dat vaak in de vorm van alcohol- en drugsgebruik.

Jouw emoties zijn intens en hebben uitschieters. Wanneer je positieve emoties ervaart zoals liefde en geluk ben je ont-zet-tend gelukkig. Maar wanneer je negatieve emoties ervaart verzwelg je erin. Daarnaast kun je soms de realiteit uit het oog verliezen en heb je een hekel aan alledaagse, praktische taken. Maar iemand met het maanteken Vissen is ook erg intuïtief en empathisch. Door goed op je intuïtie te vertrouwen komt veel wel goed. Deze mensen dromen van een beter leven voor iedereen. Wanneer iemand met maan in Vissen hieraan kan bijdragen zal hij of zij gelukkig zijn.    

Lees ook: Mercurius in astrologie – communicatie, denken en doen

Weet jij wat jouw maanteken is? En vind je de beschrijving in dit artikel wel of niet bij jou passen? Ik ben benieuwd! Je mag het me hieronder laten weten via de reacties.

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie