... Jouw geboortehoroscoop berekenen & begrijpen (gratis!) - Mooie Mindset

Jouw geboortehoroscoop berekenen & begrijpen (gratis!)

Mooie-Mindset-Dode-Zee-Jessica

Jouw geboortehoroscoop berekenen & begrijpen (gratis!)

De meeste mensen weten wel wat ze moeten antwoorden als je naar hun horoscoop vraagt. Tweelingen, Weegschaal, Vissen, Ram… Maar wist je dat deze horoscoop alleen gaat over de plaats van de zon tijdens jouw geboorte? Ons zonnestelsel heeft meer planeten. Al die planeten hebben invloed op ons en staan allemaal in een bepaald teken. Wanneer je wilt weten waar alle planeten tijdens jouw geboorte stonden duik je in jouw geboortehoroscoop. Wil jij jouw geboortehoroscoop berekenen? In dit artikel leg ik uit hoe je dat gratis kunt doen én leer je meer over de informatie die je ontvangt in jouw geboortehoroscoop.

Jouw geboortehoroscoop berekenen (gratis!)

Jouw geboortehoroscoop is als het ware jouw blauwdruk. Iedereen heeft een unieke geboortehoroscoop, omdat de stand van de planeten iedere seconde verandert. Geen enkele geboortehoroscoop is dus exact hetzelfde. Zelfs niet die van tweelingen.

Wil jij jouw geboortehoroscoop berekenen? Dan heb je het volgende nodig:

1. De datum van jouw geboorte

2. De exacte tijd dat jij bent geboren (vraag het even bij je ouders na!)

3. De geboorteplaats

Je kunt jouw geboortehoroscoop berekenen via verschillende websites. In het Engels heet dit Natal Chart of Birth Chart. Er zijn ook Nederlandstalige websites zoals Horoscoop Hoekje waar je dit kunt doen. Het fijne van deze website is dat er ook heldere uitleg wordt gegeven over de Huizen (maar dat is iets waar ik in dit artikel niet op in zal gaan).     

Een geboortehoroscoop berekenen doe ik altijd via het Engelstalige Cafe Astrology. Je vult een naam, de geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats in en drukt dan op “submit”. Je krijgt dan direct de informatie; je hoeft dus geen email achter te laten. Als je de geboortetijd niet weet klik je “unknown time” aan. Zonder geboortetijd ontvang je echter géén Ascendant en de stand van de maan is niet helemaal zeker.

geboortehoroscoop-jessica-horoscoop-hoekje
Geboortehoroscoop via Horoscoop Hoekje

Welke informatie zie je bij jouw geboortehoroscoop berekenen?

Bij jouw geboortehoroscoop berekenen ontvang je de volgende tabel (dit is mijn geboortehoroscoop):

Jessica-birth-chart-Cafe-Astrology
Geboortehoroscoop via Cafe Astrology

Om het even makkelijk te maken vertaal ik alle 12 tekens hier:

1. Aries = Ram (vuur)

2. Taurus = Stier (aarde)

3. Gemini = Tweelingen (lucht)

4. Cancer = Kreeft (water)

5. Leo = Leeuw (vuur)

6. Virgo = Maagd (aarde)

7. Libra = Weegschaal (lucht)

8. Scorpio = Schorpioen (water)

9. Sagittarius = Boogschutter (vuur)

10. Capricorn = Steenbok (aarde)

11. Aquarius = Waterman (lucht)

12. Pisces = Vissen (water)   

Zoals je ziet zijn er 4 elementen in de astrologie: vuur, aarde, lucht en water.

Vuurtekens = passie, actie, energie, optimisme, temperamentvol, zelfvertrouwen  

Aardetekens = doorzettingsvermogen, groei, aan een basis bouwen, aards (goede zintuigen), realistisch, praktisch

Luchttekens = ideeën, communicatie, verandering, revolutie, logica, snel van begrip

Watertekens = gevoel, emoties, inlevingsvermogen, intuïtie, diepgang, spiritueel

Deze elementen zorgen ervoor dat bepaalde kwaliteiten in jouw teken terug te vinden zijn. Door te bekijken welke elementen jij veel in jouw geboortehoroscoop hebt zie je bepaalde manieren van denken en handelen terugkomen. 

In de middelste kolom van mijn geboortehoroscoop (onder Placibus Orb) zie je onder andere mijn Ascendant (Kreeft). In de laatste kolom zie je in welk teken de Huizen staan. Over Huizen zal ik in dit artikel niet ingaan – om het even makkelijk te houden.

Jouw geboortehoroscoop berekenen: wat betekent iedere planeet?

De astrologie focust op meerdere planeten in ons zonnestelsel, die allemaal invloed hebben op een bepaald gebied in ons leven. De zon en de maan zijn officieel geen planeten, maar worden in de astrologie wel in één adem genoemd met de andere planeten.

Waar staat iedere planeet voor in jouw geboortehoroscoop?

Zon: jezelf en jouw ego, jouw identiteit

Maan: hart, verlangens, emotie, behoeftes, herinneringen. Lees hier alles over de maantekens.

Venus: liefde, harmonie, schoonheid, genot, evenwicht. Lees hier alles over de tekens in Venus.

Mercurius: communiceren (met jezelf en anderen), handelen, leren. Lees hier alles over de tekens in Mercurius.

Mars: strijd (wanneer ga jij tot het uiterste?), vastberadenheid, (seksuele) energie

Jupiter: geluk, mogelijkheden, uitbreiding, overvloed

Saturnus: discipline, verantwoordelijkheidsgevoel, realiteit

Neptunus: inspiratie, verbeelding, droomwereld, illusie, spiritualiteit

Pluto: transformatie, (plotselinge) verandering, hergeboorte

Uranus: wetenschap, vooruitgang, innovatie, originaliteit

Zie je dat de Ascendant er niet tussen staat? Dit komt omdat jouw Ascendant niet wordt bepaald door een planeet. Dit teken kwam op het moment dat jij geboren bent op aan de oostelijke horizon. Omdat deze ongeveer iedere 2 uur verandert heb je daarom jouw specifieke geboortetijd nodig.

Jouw Ascendant draait om de eerste indruk die jij aan mensen geeft. Zie het als een “masker” dat je (onbewust) opzet bij onbekenden. Wat voor houding heb jij bijvoorbeeld naar onbekenden? Maar ook jouw kledingsmaak wordt hier deels door beïnvloed.

Hoe meer je met astrologie bezig bent, hoe vaker je gaat proberen om mensen hun geboortehoroscoop te raden. En je zult merken dat je vaak mensen hun Ascendant raadt: omdat dit de eerste indruk is die zij jou geven!

Voorbeeldje

Mijn zon staat in Vissen: ik ben van nature erg vriendelijk, behulpzaam en zachtaardig tegen iedereen. Mijn Ascendant is echter Kreeft en Kreeften zijn bij een eerste ontmoeting vaak erg afwachtend en afstandelijk. Ze kunnen zelfs koud en hard overkomen. En dat terwijl ze juist super empathisch en vriendelijk zijn. Meerdere van mijn beste vrienden hebben aan mij toegegeven dat ze mij op het eerste gezicht afwachtend, ongeïnteresseerd of zelfs angstaanjagend en afstandelijk over vonden komen. Het de-kat-uit-de-boom-kijken bij nieuwe mensen, grote groepen en feestjes herken ik heel erg bij mezelf. Maar als je me eenmaal beter leert kennen ben ik hartstikke leuk en lief, haha. Doordat ik me hier nu bewust van ben probeer ik extra moeite te steken in mezelf openstellen bij eerste ontmoetingen.

Waarom zou je jouw geboortehoroscoop berekenen?

Je bent natuurlijk een mens met een vrij wil; jij hebt de controle over jouw leven. De planeten hebben weliswaar invloed op je, maar ze bepalen jouw leven niet.

Maar door een geboortehoroscoop te berekenen kom je wel meer over jezelf te weten. Je begrijpt jezelf én anderen beter. Veel dingen weet je vaak onbewust wel, maar je ziet het nog niet echt als valkuilen en krachten. Je bent er vaak niet bewust mee bezig wáárom je handelt en denkt zoals je dat nu doet.

Voorbeeldje

Mijn zon (ego) en Venus (liefde) staan in Vissen én mijn Ascendant (eerste indruk die mensen van jou hebben) is Kreeft. Dat is veel water, dus ik weet dat ik een emotioneel en gevoelig persoon ben. Vissen staan er bovendien bekend om dat ze wat passief kunnen zijn en in een droomwereld leven. Maar ze hebben ook mooie kwaliteiten. Ze durven groots te dromen, zijn erg creatief en zeer empathisch. 

Wat mensen vaak niet van mij verwachten is dat ik erg fel en passievol kan zijn. Ik ben een zeer ondernemend persoon. Wanneer ik iets wil doen, doe ik het en krijg ik het daadwerkelijk gedaan. En dit komt vooral door de invloed van de maan (emoties) in Leeuw en Mercurius (communicatie en handelen) in Ram. Dit zijn beide vuurtekens en deze zijn erg actiegericht.   

Doordat Mercurius in Ram staat kan ik zeer ongeduldig zijn, met name in mijn manier van communiceren. Maar juist omdat ik dit nu van mijzelf weet, weet ik dat dit een punt van aandacht is. Als ik een discussie heb met iemand die tijd nodig heeft om na te denken weet ik dat ik hier extra op moet letten. Ik wil namelijk de ander niet overdonderen met al mijn energie, maar juist de kans geven om óók te praten en na te denken. 

Een geboortehoroscoop berekenen zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, want je weet waar jij van nature goed in bent, wat jouw kwaliteiten zijn. En ook wat jouw valkuilen zijn. En als je een geboortehoroscoop gaat berekenen voor anderen snap je ook beter waarom zij op een bepaalde manier denken en handelen! 

Wil jij ook jouw geboortehoroscoop berekenen? Ik hoop dat dit artikel jou heeft geholpen! Heb jij nog vragen of wil jij een interessante ontdekking delen? Laat het hieronder weten via de reacties, vind ik hartstikke leuk om te lezen!

Reacties via Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie